Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταφορά εκτός Κέρκυρας ζητά το Παρατηρητήριο Απορριμμάτων

Απορρίμματα
09 Αυγούστου 2019 / 10:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μακρά και ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση - ενημέρωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία του

Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, το βράδυ της Πέμπτης, στον χώρο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου. Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, κομμάτων, αλλά και ιδιώτες.
Κατατέθηκε και εγκρίθηκε κοινή δήλωση στήριξης του αιτήματος προς κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Με αίσθηση της ευθύνης και των συνεπειών της αδιέξοδης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο νησί μας εξαιτίας της ανεπαρκούς διαχείρισης των απορριμμάτων:
- εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τη σχεδιαζόμενη ενδιάμεση και μελλοντική διαχείριση με επιλογές μακριά από το πνεύμα και τους στόχους των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- υποστηρίζουμε το επιτακτικό αίτημα της κερκυραϊκής κοινωνίας (πολίτες και φορείς) αναφορικά με την προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων σε νόμιμο αποδέκτη εκτός Κέρκυρας με την συνδρομή της Πολιτείας ώστε, να υπάρξει ασφαλής, προς το περιβάλλον, διαχείριση και να αποκτηθεί ο χρόνος σχεδιασµου και υλοποίησης µιας σύγχρονης ολοκληρωμένης διαχείρισης µε επιστημονικά κριτήρια δηλαδή με διαδημοτικό σύνδεσμο και έμφαση στην, εκπαίδευση, διαλογή στην πηγή καθώς και στην χωροθέτηση και λειτουργία ενός σύγχρονου εργοστασίου ανακύκλωσης και ΧΥΤΥ αποκλειστικά αδρανούς υπολείμματος.
- διεκδικούμε το δικαίωμά μας να ζούμε σε ένα υγιές περιβάλλον, να έχουμε πλήρη περιβαλλοντική πληροφόρηση και να συμμετέχουμε στην διαδικασία λήψης αποφάσεων για το περιβάλλον στον τόπο μας».