Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νικολούζος: Δεν κουβεντιάζουμε με κλειστό το Τεμπλόνι!

ΧΥΤΑ
01 Ιουλίου 2016 / 14:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Διάλογος τέλος. Με κλειστό το Τεμπλόνι δεν κουβεντιάζουμε. Οι δικαστικές και κρατικές Υπηρεσίες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους", δήλωσε ο δήμαρχος μετά τέλος της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των φορέων που επισκέφθηκαν χθες το Τεμπλόνι και κυρίως ύστερα από το νεώτερο τηλεσίγραφο των κατοίκων που έχουν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ εκεί.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφό τους ζητείται η σύγκλιση του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου με σκοπό την ματαίωση της χωροθέτησης του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι και την ανάκληση των πρόσφατων θετικών γνωμοδοτήσεων.  Ο Κ. Νικολούζος επέκρινε τους δημότες εκεί για απαράδεκτη αδιαλαξία, που οδηγεί σε αδιέξοδο την υπόθεση, απειλεί τη δημόσια υγεία και δυσφημεί την τουριστική Κέρκυρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του enimerosi.com, εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο Φορέας Διαχείρισης σκουπιδιών (ΦΟΔΣΑ) της Ηπείρου θα αποδεχθεί την έκτακτη και εφάπαξ ανακούφιση της Κέρκυρας αποδεχόμενος μέρος των συσσωρευμένων σκουπιδιών στους κερκυραϊκούς δρόμους.

Ο Κώστας Νικολούζος, δήλωσε «Μετά την αδιάλλακτη στάση τους, ο διάλογος με τους κατοίκους του Τεμπλονίου  που κρατούν κλειστό  το ΧΥΤΑ από τις 13 Ιουνίου τελείωσε και δεν έχει νόημα να ξαναρχίσει αν δεν ανοίξει ο ΧΥΤΑ.
Ο Δήμος Κέρκυρας έχει ήδη  ξεκινήσει τη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων προκειμένου να ανακουφίσει ευαίσθητες περιοχές της πόλης και της περιφέρειας με τη  χρήση containers.
Έχουμε εξαντλήσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, κάθε δυνατότητα αντιμετώπισης της κατάστασης και είναι σειρά της πολιτείας να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και 3 εβδομάδες την Κέρκυρα  λόγω της  αδιάλλακτης στάσης κατοίκων του Τεμπλονίου. 
Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών μας καθώς και την κοινωνική συνοχή και την οικονομία του νησιού».