Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κακοποίηση του Τεμπλονιού, αιτία του εισαγγελικού εμφυλίου στην Κέρκυρα

Τεμπλόνι
12 Αυγούστου 2019 / 07:55
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Πέντε χρόνια παραμένει στο επίπεδο της ανάκρισης η μηνυτήρια αναφορά Γαλιατσάτου χωρίς μάλιστα μέχρι στιγμής ούτε καν ο ίδιος να έχει κληθεί να καταθέσει!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης με την προβληματική εγκατάσταση των σκουπιδιών στο Τεμπλόνι, είναι το μήλον της έριδος στο Δικαστικό Μέγαρο. Υπόθεση που καθυστερεί για χρόνια, εμπλέκονται σ' αυτήν τουλάχιστον όσοι υπήρξαν επικεφαλής του Φορέα Διαχείρισης, κάποιοι εξ' αυτών υποψήφιοι στις πρόσφατες τοπικές εκλογές.
Το γεγονός ότι η Εισαγγελέας Εφετών, Β. Χριστούλη ζήτησε και πήρε τον φάκελο από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Μ. Τατάκη, έγινε η αφορμή για αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον της πρώτης από υποψήφιο με τον ισχυρισμό ότι το ενδιαφέρον της εμπλέκεται με τις τοπικές εκλογές, συνιστώντας εύνοια προς τους αντιπάλους υποψηφίους, που δεν ενέχονται σ' αυτήν την υπόθεση.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η αναφορά ελέγχθηκε και έκλεισε. Όμως οι καθυστερήσεις στην εκκαθάριση υποθέσεων προκάλεσαν νέες αναφορές ενδιαφερομένων και νέους ελέγχους που εξακολουθούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις, μπορεί και τέσσερις αναφορές, που αφορούν σε ισάριθμες δικογραφίες. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτών, έγινε έλεγχος στους υπολογιστές από στελέχη της Δ/νσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όσον αφορά στο κύριο και βασικό, δηλ. την λειτουργία εκτός προδιαγραφών από την πρώτη μέρα της εγκατάστασης στο Τεμπλόνι και σειρά αποφάσεων που το μετέτρεψαν σε οροσειρά σκουπιδιών, σημειώνεται ότι η μηνυτήρια αναφορά του περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου προς τις εδώ εισαγγελικές Αρχές έγινε από το 2014 και σήμερα πέντε χρόνια μετά εκκρεμεί! 
Ερωτηθείς σχετικά ο Θ. Γαλιατσάτος από το enimerosi.com, υπενθύμισε ότι ενόχλησε τουλάχιστον δυο φορές τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για την πορεία της υπόθεσης δίχως ποτέ να λάβει κάποια απάντηση. Η δεύτερη φορά μάλιστα έγινε με αφορμή την σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Νικολούζου και του προέδρου του Συδισα, Ασπιώτη, με το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα. Δεδομένου μάλιστα ότι ο ίδιος ο Θ. Γαλιατσάτος ουδέποτε κλήθηκε ώστε να καταθέσει τη μαρτυρία του σχετικά και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, υποδηλώνει ότι αυτή εξακολουθεί και παραμένει στο επίπεδο της ανάκρισης, που δεν ολοκληρώνεται.
Σύμφωνα με εκπροσώπους έγκυρων κύκλων της Αυτοδιοίκησης, η δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης μπορεί να αποβεί ουσιαστικό βήμα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τις τοπικές Αρχές σε μια ιστορία, που σοβεί και δηλητηριάζει τις κοινωνιικές σχέσεις δυσχεραίνοντας την υλοποίηση λύσης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.