Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κάτω απ΄ τ΄ αστέρια» στο Μον Ρεπό: Η Ρένα Βλαχοπούλου κουβαλούσε την Κέρκυρα παντού!

Μον Ρεπό
12 Αυγούστου 2019 / 13:15

Συνέντευξη με την πρωταγωνίστρια Λίλα Μπακλέση

Πως ξεκίνησε η ιδέα για το ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου;
Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας, ο συγγραφέας του έργου, είναι κοινός μας φίλος και έγραψε το συγκεκριμένο έργο έχοντας στο μυαλό του τον Κωνσταντίνο και εμένα. Διαβάζοντας το έργο συνειδητοποιήσαμε ότι είναι κάτι που μας αφορά σε προσωπικό επίπεδο και θέλαμε να πούμε την ιστορία αυτών των δυο ανθρώπων .
Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Κωνσταντίνο;
Νιώθω τυχερή που συνάντησα έναν άνθρωπο που έχουμε κοινή αισθητική και μπορούμε να συνεννοηθούμε σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο .
 Πως είναι να σκηνοθετείς με δυο ακόμα ανθρώπους; Εννοώ τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και την Άρτεμη Γρύμπλα;
Ένιωσα μεγάλη ασφάλεια με τον τρόπο που δουλέψαμε .Το πιο σημαντικό για εμένα ήταν ότι είχαμε κοινό όραμα ως προς την εξέλιξη και διαμόρφωση της παράστασης .Και ήταν απελευθερωτικό να δοκιμάζουμε συνεχώς διαφορετικούς τρόπους για να πούμε την ιστορία του Νικολή και της Μενίτας. Νιώθω ότι είμαστε πλέον ομάδα με τα παιδιά (και φυσικά μέσα στην ομάδα είναι και ο Τηλέμαχος) και ότι δεν θα είναι η τελευταία μας συνεργασία.
Σε γνωρίσαμε από την μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία «ΤΑΜΑΜ». Τώρα πάλι κάνετε μία μεγάλη επιτυχία στο θέατρο με το «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια».  Που νομίζεις ότι οφείλεται η επιτυχία της συγκεκριμένης παράστασης;
Καταρχάς ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας έχει γράψει ένα κείμενο ποιητικού ρεαλισμού το οποίο σου δημιουργεί εικόνες και με έναν τρόπο σε κάνει να βρεις ένα κομμάτι του εαυτού σου στους δυο ήρωες. Επίσης η κάθε παράσταση είναι μοναδική, ανεβαίνουμε με τον Κωνσταντίνο πάνω στη σκηνή και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, το ανακαλύπτουμε εκ νέου κάθε μέρα, υπάρχει αυτή η ελευθερία από πλευράς σκηνοθεσίας. Και αυτό φυσικά το νιώθει και το κοινό, ότι δηλαδή ζει μαζί μας κάτι που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή και όχι κάτι έτοιμο. Οι θεατές «πάσχουν» μαζί μας. Γελούν, δακρύζουν, θυμώνουν, ανακαλούν στη μνήμη τους δικά τους βιώματα.
Μια ακόμα ερωτική ιστορία ή ένα σπουδαίο σύγχρονο ελληνικό έργο;
Είναι η ερωτική ιστορία όλων μας, μέσα από το πρίσμα και το κείμενο ενός σπουδαίου νέου Έλληνα συγγραφέα . 
Παίζετε σε ένα θέατρο που το όνομα του το έχει δανειστεί από τη μεγάλη μας κωμικό ηθοποιό Ρένα Βλαχοπούλου; Τι σκέψεις σου γεννιούνται στο άκουσμα τέτοιων ονομάτων;
Είναι πολύ όμορφο που έδωσαν το όνομα μίας εκπληκτικής ηθοποιού που τα είχε ΟΛΑ και «κουβαλούσε» την Κέρκυρα παντού. Στη σκηνή του θεάτρου, στον Κινηματογράφο και φαντάζομαι και στη ζωή της, πρώτα ήταν Κερκυραία και μετά όλα τα άλλα.
Η αλήθεια είναι ότι εγώ όταν ακούω αυτά τα ονόματα, πηγαίνω πίσω στην παιδική μου ηλικία σε οικογενειακές στιγμές, που βλέπαμε με πάθος τις παλιές ταινίες τους.
Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Ερμηνεία -  Σκηνοθεσία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Συνεργασία στη Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης.
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ ΕΕ

ΘΕΑΤΡΟ «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ) ΜΟΝ ΡΕΠΟ 12 & 13 / 8/ 2019 ώρα 21.15
Προπώληση εισιτηρίων από το viva.gr και το corfuland shop: 10€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ), 14€ (κανονικό). Ταμείο (ημέρα παράστασης) 15€