Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση του Συλλόγου Ανεμομύλου για την κατάρρευση του Φοίνικα

Φοίνικας
13 Αυγούστου 2019 / 11:56

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Φλαγγίνειο

Ανοιχτή συγκέντρωση διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμομύλου την Τετάρτη 21 Αυγούστου στο Φλαγγίνειο για την διάσωση του Φοίνικα.
Την συγκέντρωση συντονίζει ο Παντελής Κοντός ενώ συμμετέχουν ο Σωτήρης Μικάλεφ, ο Θεόδωρος Παπάς και ο Μίλτου Βασιλείου.



Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ανεμομύλου πήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανοιχτής συγκέντρωσης στον κήπο του Φλαγγινείου Πολιτιστικού του Κέντρου την 21η Αυγούστου ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:30 μ.μ. με θέμα: “Η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές για την αποκατάσταση του ιστορικού δημοτικού Θεάτρου «ΦΟΙΝΙΚΑΣ»”. Μια ιστορική αναφορά πολιτισμού και που αποτελεί μοναδικό πανελλαδικά μνημείο θεατρικής αρχιτεκτονικής, κτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, με τεράστια διαχρονική συμβολή στην καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή του νησιού μας και όχι μόνο!
Ήλθε η ώρα, οι πολίτες της Κέρκυρας να πληροφορηθούν με ακρίβεια για την θλιβερή δεκαετή εγκατάλειψη ενός έργου, που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια. Προσφέροντας έναν εξαιρετικά σύγχρονο χώρο πολιτισμού, στο Λαό αλλά και στους Πολιτιστικούς φορείς του τόπου που αδυνατούν σήμερα να παρουσιάσουν το έργο τους στερούμενοι κατάλληλων θεατρικών χώρων, όπως θα ήταν ο “ΦΟΙΝΙΚΑΣ” εφοδιασμένος με ό,τι νεώτερο διαθέτει η σύγχρονη θεατρική δομική τεχνολογία. Εξασφαλίζοντας μία συνεχή λειτουργία δύο χώρων χάρις και στην πρόβλεψη πτυσσόμενης στέγασης του θερινού τμήματος και αποκαθιστώντας ένα ιστορικό κτίσμα, αναπόσπαστο κομμάτι της οικιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Η παρουσία όλων μας θα αποτελέσει την ισχυρότερη απόδειξη της συλλογικής θέλησης των πολιτών της Κέρκυρας να διεκδικήσουν την ολοκληρωμένη υλοποίηση ενός αποφασισμένου και χρηματοδοτημένου από το 2010 σχεδίου ριζικής ανάπλασης του ΦΟΙΝΙΚΑ.
Την εκδήλωση συντονίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παντελής Κοντός.
Εισηγητές: Σωτήρης Μικάλεφ, Θόδωρος Παππάς, Μίλτος   Βασιλείου 
Το διοικητικό Συμβούλιο