Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΟΚ Κέρκυρα: Νέος κίνδυνος αφαίρεσης 15 βαθμών από 5 προσφυγές

ΑΟΚ Κέρκυρα
13 Αυγούστου 2019 / 13:24
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέραν των -3 βαθμών που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ο ΑΟΚ Κέρκυρα,

έρχεται ακόμη μια απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ (δημοσιοποιήθηκε 12/8/2019) με την οποία η ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση δεκαπέντε βαθμών από προσφυγές παικτών.

Η ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών, που αντιστοιχούν σε 3 βαθμούς σε κάθε παίκτη από τους πέντε που δικαιώθηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο (Κούρος, Κρητικός, Αθανασόπουλος, Κολοβούρης και Αποστολίδης). Ένας νέος βραχνάς για την ομάδα που ακόμη είναι ουσιαστικά στον αέρα, με μόνη ενημέρωση ότι συμφώνησε με το προπονητικό, επικεφαλής του οποίου είναι ο Λεωνίδας Βόκολος.

Οι τελεσίδικες αποφάσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι οι 203/2019,   206/2019, 207/2019, 217/2019 και 219/2019. Όπως αναφέρεται η αφαίρεση των τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, γίνεται εντός προθεσμίας τριών εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που έχουμε τέτοιες αποφάσεις, ως τώρα έχουν τακτοποιηθεί κάποιες εκκρεμότητες, αλλά σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες. Το θέμα είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα, γιατί γράφονται και λέγονται πάρα πολλά.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει διάσταση απόψεων για θέματα της ομάδας, μεταξύ του μεγαλομετόχου κ. Λ. Γεωργακόπουλου και παλιών συνεργατών και αυτό δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει. Θα προχωρήσει η ομάδα με τη γραμμή που θεωρούν σωστότερη οι «παλιοί συνεργάτες» ή θα έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη;
Από τη στιγμή που υπάρχει συμφωνία με προπονητικό τιμ και οι πληροφορίες λένε ότι βολιδοσκοπήθηκαν και αρκετοί παίκτες να έλθουν στο νησί, τότε κάτι κινείται.

Όμως ήδη είμαστε στα μέσα Αυγούστου, τυπικά το πρωτάθλημα ξεκινάει 15 Σεπτέμβρη και προετοιμασία δεν έχει ξεκινήσει η ομάδα, ενώ υπάρχουν και ελάχιστοι μόνο διαθέσιμοι παίκτες (κυρίως οι επαγγελματίες που αγωνιζόταν με την Κ19 πέρσι). Πέραν αυτού ο Πλάντραφος έχει κάποια μικροσυντήρηση, ποτίζεται να μην ξεραθεί, το Εθνικό Στάδιο είναι στην τύχη του και ο χλοοτάπητας σε πολλά σημεία είναι «άθλιος» οι ημερομηνίες έχουν κλείσει και δεν έχει ξεκινήσει τίποτε ουσιαστικά. Θεωρούμε ότι ως το τέλος θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την ομάδα σίγουρα να προβληματίζει και το μέλλον της να είναι  γκρι.
  

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια