Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση Ολυμπιάδας για πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα

Ολυμπιάδα Καρουσάδων
01 Ιουλίου 2016 / 17:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ολυμπιάδα Καρουσάδων, έστειλε σε ΕΠΣΚ και σε εμπλεκόμενους φορείς ένα σχέδιο για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 με το σκεπτικό ότι μπορεί με τον τρόπο αυτό οι αθλητές να έχουν περισσότερα παιγνίδια και αν μην υπάρχει αγωνιστική περίοδος μόλις έξι μηνών.

 Αναλυτικά αναφέρει:
Αξιότιμοι κύριοι θέλαμε να καταθέσουμε έναν διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος μας σε μια νέα βάση από αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να χωρίσουμε διάφορες παραμέτρους . Σε κάθε περίπτωση καλούμε τα σωματεία μας και όλους τους φορείς του αθλήματος να πάρουνε θέση και να επεξεργαστούμε όλοι μαζί ένα διαφορετικό τρόπο με βάση την παρακάτω πρόταση.
Προτείνουμε λοιπόν πρωτάθλημα με 14 ομάδες... 
Θέσεις 13-14 υποβιβάζονται απευθείας.
Θέσεις 1-6 μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή με τις ομάδες να μεταφέρουν ΟΛΟΥΣ τους βαθμούς τους από την κανονική περίοδο (έτσι συνεχίζει να ισχύει το πρώτος είναι πρώτος που είναι το πιο δίκαιο). 
Θέσεις 7-12 ακριβώς το ίδιο με την θέση 12 να υποβιβάζεται και την θέση 11 να παίζει έναν ΤΕΛΙΚΟ με τον 4ο της Α΄ κατηγορίας όπου θα ισχύει το ίδιο σύστημα Έτσι πάμε σε ένα πρωτάθλημα 36 αγωνιστικών όπου θα ξεκινάει μέσα Σεπτέμβρη κ θα τελειώνει μέσα Μάη (θα χρειαστούν κ εμβόλιμες αγωνιστικές, γιατί όχι;).  Έτσι θα μειωθεί ο χρόνος τον «διακοπών» . Να θυμίσουμε ότι φέτος το πρωτάθλημα τελειώνει 16-17 Απρίλη και το επόμενο ξεκινάει αρχές Οκτώβρη!!!!! Κάτι λιγότερο από 6 ΜΗΝΕΣ πράγμα σημαντικό για όσους γνωρίζουν και δουλεύουν στης υποδομές. Εάν θεωρείτε η στρατεύσιμη ηλικία αποδεκτή ως χρόνος ενηλικίωσης την υποχρεωτική συμμετοχή τουλάχιστον ενός από της ομάδες που αποδεδειγμένα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα με δική τους παιδική ομάδα η συνεργαζόμενη .θεωρούμε την πρόταση αυτή ρεαλιστική και καλούμε την ΕΠΣ Κέρκυρας πριν την νέα προκήρυξή και δεν πιέζει ο χρόνος να προβεί σε ένα διάλογο με σκοπό την ευρύτερή συναίνεση για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος το συντομότερο.
Με εκτίμηση για το ΔΣ Ο πρόεδρος  Κληρονόμος Βασίλης, ο γεν. γραμματέας Κουρσάρης Νίκος