Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα έτοιμα για το φετινό, 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Κέρκυρα

Φεστιβάλ
20 Αυγούστου 2019 / 17:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, Μετά από μια μαχητική χρονιά, πλούσια σε δραστηριότητα κατα την οποία συναντηθήκαμε με χιλιάδες νέους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές σε όλη την χώρα , συνεχίζουμε με επόμενο σταθμό τη ετήσια γιορτή της νεολαίας, το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή.

Δανειζόμαστε στίχους του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζχίμ Χικμέτ για να στείλουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα της πάλης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον Σοσιαλισμό. Με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό», το Φεστιβάλ μας ταξιδεύει αυτό το διάστημα με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος τα ραντεβού στην πόλη της Κέρκυρας δίνεται στο Πάνω Πλατεία στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, με μεγάλες συναυλίες, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Φεστιβάλ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη
Θεατρικό από την Ομάδα Γυναικών Βορρά
Μεγάλη Συναυλία με την Μελίνα Κανά
Λαϊκό- παραδοσιακό γλέντι με τους Χρήστο Ζαχο , Κώστα Κωστούλα και Ηλία Σύλλα
Σάββατο 14 Σεπτέμβρη
Συζήτηση για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων
Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο
Συναυλία με τον Παναγιώτη Κελανδρια και την μπάντα του (Νικολέτα Γιαμα, Θοδωρή Γκατζελη, Αφροδίτη Διαβατη, Θάλεια Ζερβού)
Συναυλία με τους 2 λαλούν
Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης:
Παιδότοπος με δραστηριότητες για τους μικρούς μας φιλους
Βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής
Έκθεση Κερκυραίων εικαστικών με θέμα το σύνθημα του Φεστιβάλ
Εκθέσεις κ θεματικά περίπτερα για μαθητές, φοιτητές κ νέους εργαζόμενους
Ταβερνάκι και κοκτέιλ μπαρ