Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Εκκίνηση για τη δίχρονη προσχολική αγωγή: Το Υπ. Παιδείας να αναθεωρήσει

Υπουργείο Παιδείας
21 Αυγούστου 2019 / 08:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο δημοτικό συμβούλιο σκοπεύει να φέρει το θέμα η δημοτική παράταξη Εκκίνηση, με σκοπό να ζητηθεί αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργείου για το Δήμο Κέρκυρας:

«Η απόφαση εξαίρεσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, από την υποχρεωτική προσχολική αγωγή αποτελεί μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αφού όλοι οι συντελεστές της φρόντισαν για την υλοποίηση της. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προγραμμάτισε και η νυν δεν διέθεσε τον αριθμό προκάτ αιθουσών που απαιτούνταν για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου.

Τα voucher
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν διαμόρφωσε τους απαιτούμενους δημοτικούς χώρους, ώστε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν τις προκάτ αίθουσες, ενώ η νέα Δημοτική Αρχή (Υδραίου-Νεράντζης), πρότεινε ως λύση στο αδιέξοδο, να δοθούν VOUCHER, ώστε να πριμοδοτηθούν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί σε βάρος των δημοσίων. Τα κύρια θύματα της διαμορφούμενης κατάστασης είναι οι λαϊκές οικογένειες, που δεν θα έχουν τον τρόπο να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους, την ώρα της εργασίας των γονιών τους.

Το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει
Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο, το ζήτημα που προέκυψε θα το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να διεκδικήσουμε την αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσον αφορά την εξαίρεση του Δήμου από την υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Επιπλέον τις προκάτ αίθουσες τις θεωρούμε προσωρινή λύση, καθώς το πρόβλημα θα λυθεί με την αξιοποίηση δημοτικών χώρων, που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται».