Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σταμάτης Κόκοτας: Γυρίστε όλοι πίσω, μη φύγει κανείς!

Σταμάτης Κόκοτας
21 Αυγούστου 2019 / 13:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αυτό το τρόπο ο «θρύλος» του ελληνικού τραγουδιού ευχαρίστησε τους

κερκυραίους που γέμισαν ασφυκτικά κάθε γωνιά του Μον Ρεπό και απόλαυσαν μια συγκλονιστική συναυλία η οποία ολοκληρώθηκε με όλο τον κόσμο να χορεύει επί σκηνής και να τραγουδάει δίπλα στο Σταμάτη Κόκοτα!
Η παράσταση είχε ξεκινήσει με την γραμματέα της χορωδίας Αχαράβης να μιλάει για τα 30 χρόνια του συλλόγου και τις δραστηριότητές τους στη τοπική κοινωνία και να αναφέρεται στην ιστορική συγκυρία να έχουν το Σταμάτη Κόκοτα μαζί τους σε αυτό τον εορτασμό.
Ο κόσμος αποθέωνε τον ερμηνευτή σε κάθε τραγούδι, τραγουδούσε μαζί του όλες του τις επιτυχίες και με ρίγη συγκίνησης οδηγήθηκε στο διάλλειμα της παράστασης μετά το τραγούδι  «Γιέ μου» που έκανε πολύ κόσμο να δακρύσει ακούγοντας το!
Δε χάλασε χατίρι σε κανέναν και ότι τραγούδι του ζητήθηκε το είπε, ενώ γνώρισε την αποθέωση με την ερμηνεία τραγουδιών σε άπταιστα γαλλικά!!!
Η Χορωδία Αχαράβης, άψογη δίπλα του, σε όλη τη διάρκεια της παράστασης με εξαιρετική προετοιμασία, παρουσιάστηκε στο υψηλότερο επίπεδο όπως απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η μαέστρος της Χορωδίας, Αγάθη Κοσκινά, έχοντας διπλό ρόλο στις παραστάσεις αυτές, έδειξε ως ερμηνεύτρια, συνοδεύοντας το Σταμάτη Κόκοτα, εκπληκτική ωριμότητα ερμηνείας και σεβασμό, ο οποίος εκθείασε τη φωνή της και όπως και στη πρώτη παράσταση την κάλεσε δίπλα του και σε εκτός προγράμματος τραγούδια.
Στην εφταμελή ορχήστρα του Σταμάτη Κόκοτα υπήρχαν και 4 Κερκυραίοι ο Σπύρος Παγιάτης στο πιάνο που είχε και τη καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας, ο Αντώνης Κουλούρης στη ντραμς, ο Γιώργος Παγιάτης στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Νίκος Δημητρόπουλος στο σαξόφωνο για τον οποίο η γραμματέας της χορωδίας έκανε ειδική μνεία για την βοήθειά του στην οργάνωση της εκδήλωσης τους.
Οι επετειακές εκδηλώσεις του συλλόγου συνεχίζονται στις 22/8 στο Μον Ρεπό με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο να παρουσιάζει όλες τους τις επιτυχίες στη παράστασή του «Ένα πιάνο δύο ερμηνευτές και 150 χορωδιακές φωνές».