Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε αναμονή η «λύση» Θεοδωρικάκου στο πρόβλημα των σκουπιδιών!

Απορρίμματα
22 Αυγούστου 2019 / 10:47

Τα fast track συγχαρητήρια στον Υπουργό Εσωτερικών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την υλοποίησή της αναμένει ακόμα, μετά την παρέλευση ενός μήνα σχεδόν, η διαβόητη «έκτακτη, fast track» έγκριση της ανάθεσης αποκομιδής απορριμμάτων για τις τέσσερις δημοτικές ενότητες Μέσης Κέρκυρας. Μετά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες, τα θρίλερ με την "αγνοούμενη" επιστολή Υδραίου προς Νικολούζο και την σύντομη έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, ήρθαν τα διθυραμβικά δημοσιεύματα, τα οποία μοιράστηκε στη σελίδα του στο FB ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.   
 


Κατακλυσμός συγχαρητηρίων στα σχόλια της ανάρτησης. Πολλοί δε, ζήτησαν να λύσει το πρόβλημα με εξίσου άμεσο τρόπο και στη δική τους περιοχή...

Υπενθυμίζουμε ότι η αναγκη είχε προκύψει εξαιτίας μιας ένστασης για την εργολαβία της Μέσης Κέρκυρας, η οποία είχε ημερομηνία εκδίκασης 13 Αυγούστου και ήταν εξαιρετικά επείγον να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συσσώρευσης απορριμμάτων, χωρίς καθυστέρηση. 
Ήδη στα τέλη του Αυγούστου, η πρόοδος της πολυτραγουδισμένης fast track διαδικασίας είναι η εξής: Πέρασε και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και πρόσφατα πήρε την έγκριση της οικονομικής επιτροπής. Στο μεταξύ εκδικάστηκε και η ένσταση (που θα «καθυστερούσε» τη διαδικασία) και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Καλούδης, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε στο enimerosi.com, ότι όλες αυτές τις μέρες  η αποκομιδή γίνεται κατά το δυνατόν με ίδια μέσα, χωρίς φυσικά να έχει εξαλειφθεί το πρόβλημα.

Με τους ρυθμούς που υπαγορεύει η γραφειοκρατία, πιθανότατα θα περάσει ο Αύγουστος και τελικά -αναπόφευκτα- κάποια από τις δύο εργολαβίες θα προχωρήσει (ίδιος εργολάβος, ίδια τιμή). 
Καθώς φαίνεται η μόνη συνοπτική διαδικασία ήταν τα «συγχαρητήρια» στον κ. Υπουργό...