Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μνήμες ενός ξεριζωμού στην χοροθεατρική παράσταση της Qualia στον Κήπο του Λαού (photos)

Qualia
23 Αυγούστου 2019 / 11:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είχε η παράσταση ήταν η παράσταση «Ρυθμού Μνήμες» στον Κήπο του Λαού, το βράδυ της Πέμπτης

Μέσω της τέχνης του χορού, της μουσικής και του θεατρικού λόγου, η ομάδα παραστατικών τεχνών Qualia Performing Arts παρουσίασε μια παράσταση αφιερωμένη σε όλους τους λαούς που υποφέρουν. 
«Φέρνοντας κοντά 3 κλάδους της Τέχνης, την κινησιολογία του Σύγχρονου Χορού, την πολύμορφη τέχνη της Μουσικής, και τον Θεατρικό λόγο σε εναρμόνιση, παρουσιάζεται η Γενοκτονία ως το πιο φρικτό έγκλημα στην ιστορία της Ανθρωπότητας» γράφουν οι διοργανωτές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας έδωσε το παρών επί σκηνής, εντάσσοντας το παραδοσιακό στοιχείο, που δεν θα μπορούσε να λείπει από την μνεία στην εκατονταετία, καθώς είναι η αφορμή όλης της δημιουργίας του έργου «Ρυθμού Μνήμες». Μέσω του θεατρικού λόγου, αποδόθηκαν πρωτότυπα κείμενα, πάνω στο θέμα του εγκλήματος της Γενοκτονίας και των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας.



Η Qualia Performing Arts είναι μία νεοσύστατη ομάδα παραστατικών τεχνών, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, χορογράφους και δασκάλους χορού, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα.
Qualia είναι η υποκειμενική και ποιοτική αντίληψη του ανθρώπου για τα πράγματα, δηλαδή οι πολλοί και διαφορετικοί τρόποι που στον καθένα ξεχωριστά αποκαλύπτεται ο κόσμος.
Σκοπός και διάθεση της ομάδας, είναι να παραμείνει μία ανοιχτή δομή μέσα από την οποία το κάθε μέλος της εκφράζεται και αναπτύσσει την πολλαπλότητα της διαφορετικότητας της.
Οι χορογραφίες, η σύνθεση και η γενικότερη έρευνα για το «Ρυθμού
Μνήμες» (2019), αποτέλεσαν έμπνευση και δημιουργία της χορογράφου Ελίνας Βλάντη, σε στενή συνεργασία και συν-έμπνευση με όλα τα μέλη της ομάδας. 

Συντελεστές Παράστασης “Ρυθμού Μνήμες”

Σύλληψη / Θεματολογία : Βλάντη Ελίνα & Αντάκης Ελευθέριος Μάριος Χορογραφία / Σκηνοθεσία : Βλάντη Ελίνα
Βοηθός Χορογράφου : Κάντα Σοφιάνα
Επιμέλεια Κειμένων : Αντάκης Ελευθέριος Μάριος
Επί Σκηνής (αλφαβητικά) : Αγάθου Κωνσταντίνα, Αντάκης Ελευθέριος Μάριος, Βλάντη Ελίνα, Βραχλιώτη Αγγελική, Κάντα Σοφιάνα, Λιναράς Δημήτρης, Μουστακαλή Ελευθερία, Παπαδάτου Έλλη, Σκορδύλη Δήμητρα, Φαβιανού Αναστασία
Ερμηνεία Μονολόγου : Φαβιανού Αναστασία
Συμμετοχή: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας »

[email protected]
Instagram: @qualia.performing.arts / Facebook: Qualia Performing Arts