Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για ανοικτή συνέλευση για τα εργατικά δικαιώματα

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
27 Αυγούστου 2019 / 10:59
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο αναφέρονται τα εξής: «Η Διοίκηση

του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας απευθύνει κάλεσμα στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων, στους αντιπροσώπους τους στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις και στους εργαζόμενους της Κέρκυρας για την πραγματοποίηση ανοικτής συνέλευσης με θέμα «Η νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, η οργάνωση και ο συντονισμός των εργαζομένων για την απόκρουσή της και την επαναφορά των απωλειών», την Πέμπτη, 5 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά τη θητεία της προωθώντας με νέα ορμή την αντιλαϊκή πολιτική της στον στρωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαϊκό και αντεργατικό μονόδρομο.
Από τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, τα πρώτα δείγματα κυβερνητικής πολιτικής αλλά και τις εξαγγελίες για το επόμενο διάστημα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι διατηρείται και διευρύνεται η πολιτική λιτότητας έως και το 2060 με ψίχουλα για τους εργαζόμενους, αβάσταχτους φόρους και ματωμένα πλεονάσματα ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η επιβολή των παραπάνω με βία, αυταρχισμό και καταστολή, σύμφωνα με το νέο κυβερνητικό δόγμα «Νόμος και Τάξη». Μέσα στις προτεραιότητές τους είναι το τσάκισμα του συνδικαλισμού, ο στραγγαλισμός της λειτουργίας των συνδικάτων και η επιβολή σιγής νεκροταφείου.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει θεατής των εξελίξεων. Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας ανασύνταξης του εργατικού κινήματος για την προοπτική της αντεπίθεσης πρέπει να ενταχθούν οι άμεσοι στόχοι των συνδικάτων και των εργαζομένων. Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε κάθε έντιμο συνδικαλιστή, κάθε πραγματικό σωματείο που θέτει ως άμεσο στόχο την αναβάθμιση της θέσης της εργατικής τάξης, τουλάχιστον στο επίπεδο της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών της, κάθε εργαζόμενο που δεν δέχεται να παραδοθεί αμαχητί στην εργοδοσία.
Στους νέους αγώνες δεν περισσεύει κανένας έντιμος αγωνιστής εργαζόμενος. Σε αυτούς τους αγώνες χτίζουμε την ενότητα της τάξης μας και βάζουμε πλώρη για να καταφέρουμε αποφασιστικό πλήγμα στα μονοπώλια και την κυριαρχία τους.
Την Πέμπτη, 5 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, συζητάμε, οργανωνόμαστε και σχεδιάζουμε πώς θα βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια»

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.