Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Ανδρέας Γκούσης

Ανδρέας Γκούσης
27 Αυγούστου 2019 / 13:12
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανάρτησή του στην σελίδα του στο facebook ο Ανδρέας Γκούσης ανακοίνωσε

με χαρά, την εισαγωγή του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Μιλώντας μαζί του το enimerosi.com, εκμυστηρεύτηκε: « Όνειρο ζωής ήταν για μένα, καθώς το ΄92 που αποφοίτησα από το Λύκειο δεν υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχίσω τις σπουδές σ΄αυτό που αγαπάω πιο πολύ στη ζωή μου. Τη μουσική.  Η έλλειψή μου σε βασικές γνώσεις στη μουσική με ώθησε στο να αποφασίσω πριν από μερικά χρόνια να συνεχίσω τις σπουδές, δίνοντας εξετάσεις για την εισαγωγή μου στο Ιόνιο  Πανεπιστήμιο.. Και φέτος μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες πέτυχα τον στόχο μου». Η ομάδα του enimerosi.com εύχεται στον Ανδρέα Γκούση καλή σταδιοδρομία!
 
Λίγα λόγια
Γεννήθηκε στο Weinheim της Γερμανίας από Κερκυραίους γονείς. Από πολύ μικρή ηλικία ήλθε σε επαφή με τη μουσική στη Γερμανία. Στην Κέρκυρα  ξεκίνησε μουσική στην Παλιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας  θεωρία και κόρνο. Εν συνεχεία στο Ωδείο Κέρκυρας αρμονία και αντίστιξη. Ξεκίνησε κλασικό  τραγούδι στην ηλικία των 17 χρονών με την κ. Βαρβάρα Γκαβάκου με υποτροφία της Δημοτικής χορωδίας Κέρκυρας και απέκτησε δίπλωμα Μονωδίας με άριστα παμψηφεί και 1 βραβείο. Υπήρξε μέλος της Παλαιάς Φιλαρμονικής, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Κέρκυρας , της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας ,της χορωδίας Fons Musicalis. Tο ρεπερτόριο του περιλαμβάνει τόσον ρόλους όπερας «Δέσπω» του Π. Καρρέρ, La Traviata G.Verdi, Bastien und Bastienne W.A. Mozart, ελληνικής οπερέτας Βαφτιστικός του  Θ. Σακελαρίδη, μιούζικαλ Cabaret, τον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα» του Άλκη Μπαλτά , «Τα μαθήματα πατριδογνωσίας» του Περικλή Παπαδόπουλου, Lieder, όσο και πολλά soli σε requiem και λειτουργίες σε έργα των: Mozart, Schubert, Beethoven, Haydn, Purcell, Faure, Ramirez, Orff κ.α. Από το 2002 είναι υπεύθυνος φωνητικής διδασκαλίας της Δημοτικής Χορωδίας Kέρκυρας  San Giacomo και από το 2017 της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ. Είναι καθηγητής μονωδίας του Ωδείου Κέρκυρας ενώ παράλληλα ίδρυσε το 2003 και διευθύνει μέχρι και σήμερα την χορωδία Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης». Έχει πραγματοποιήσει ήδη 2 ατομικά ρεσιτάλ όπερας και Lieder το 2015 και 2016. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μονωδίας με τους Κώστα Πασχάλη, Christa Ludvig, Rachel Yakar, Gerda Hartman, Δημήτρη Χωραφά, Susan Bulloc κ.α. καθώς και διεύθυνσης  παιδικής χορωδίας στα πλαίσια της θερινής ακαδημίας που διοργανώνει το Ιόνιο πανεπιστήμιο  με τους Doreen Rao και  Yoshihito Kinoshita. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα του Conservatoire STE Genevieve του Παρισιού ,του δήμου Αθήνας , Κέρκυρας, την Παλαιά Φιλαρμονική, την Φιλαρμονική εταιρία Μάντζαρος, την Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας, το Melos Brass την μαντολινάτα του Περιβολίου , του μουσικού Γυμνασίου ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα  του ιονίου πανεπιστημίου κ.α. Έχει παρακολουθήσει  μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τους  κ.  Ανέλια Στεφάνοβα και τον κ. Δημήτρη Κτιστάκη ως επισκέπτης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επίσης είναι παντρεμένος με την Έλενα Σουέρεφ απο το 2000 και έχει έναν γιό, 12 ετών, τον Αλκίνοο.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.