Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήττα του Χονδρογιάννη στο Επιμελητήριο για τις αδελφοποιήσεις

Επιμελητήριο
29 Αυγούστου 2019 / 10:39
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ατμόσφαιρα έντασης και οξύτατων αντιπαραθέσεων ξετυλίχθηκε την Τετάρτη η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου. Μήλον της έριδος οι αδελφοποιήσεις του με τα Επιμελητήρια της Βενετίας, της Βαλέτα (Μάλτα) και του Βελιγραδίου.

Η πλειοψηφία των μελών της Διοίκησης με ψήφους 17 έναντι 12 αντιτάχθηκε στην πρόταση του προέδρου Γ. Χονδρογιάννη, απορρίπτοντας τις αδελφοποιήσεις. Η συζήτηση άναψε με τις τοποθετήσεις διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι σύμβουλοι θεωρούν τον εαυτό τους ανενημέρωτο για τις ενέργειες του Γραφείου του προέδρου. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με πηγές της Διοικητικής Επιτροπής (σ.σ. το πιο συντονιστικό Όργανο της Διοίκησης του Επιμελητηρίου) την Τετάρτη ήταν η δεύτερη φορά που απορρίφθηκε το σχέδιο για τις αδελφοποιήσεις και μάλιστα όταν η σερβική αντιπροσωπεία είναι στο δρόμο και αναμένεται ήδη στην Κέρκυρα για την πρώτη φάση αυτής της θεσμικής συνεργασίας. Ο αναβρασμός ενόψει της συνεδρίασης είχε ξεκινήσει από μέρες και κορυφώθηκε το πρωί της Τετάρτης, γεγονός που μαρτυράει ότι η αντίθεση στη διοίκηση Χονδρογιάννη είχε βαθύτερες αναφορές. Όσοι γνωρίζουν καλά την κομματική γεωγραφία των στελεχών του Επιμελητηρίου, περιγράφουν μετακινήσεις, που παραπέμπουν σε ευρύτερες αναδιευθετήσεις στο στρατόπεδο του κυβερνώντος κόμματος στην Κέρκυρα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν αυτές τις επιδιώξεις ως συνέχεια των όσων συνέβησαν πριν τις τοπικές εκλογές όταν εκδηλώθηκε ευρεία ανταρσία έναντι των κεντρικών επιλογών και χρειάστηκαν επώδυνοι συμβιβασμοί ώστε να μην κορυφωθούν προεκλογικά. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι η αναταραχή περιορίζεται αποκλειστικά στο Επιμελητήριο, όπου φαίνεται ο πρόεδρος του να έχει απωλέσει τη δεδηλωμένη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.