Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνας δρόμου για να σωθεί η προσχολική αγωγή στην Κέρκυρα

Νηπιαγωγεία
29 Αυγούστου 2019 / 13:43
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσπάθειες γίνονται, να υπαχθεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, έστω και την τελευταία στιγμή,

στο πρόγραμμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Το πρωί της Πέμπτης έγινε συνάντηση στο Μαράσλειο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την αντιμετώπιση της εξαίρεσης του Δήμου, μαζί με άλλους 11 σε όλη τη χώρα. 

Στη συνάντηση με τη νέα δήμαρχο Μερόπη Υδραίου και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πέτρο Αγγελόπουλο, οι γονείς ενημερώθηκαν για τις κινήσεις που γίνονται από την πλευρά του Δήμου, έτσι ώστε να μην χαθεί η χρονιά. Η Μερόπη Υδραίου, μιλώντας στο enimerosi.com δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξη ότι το πρόβλημα τελικά θα λυθεί: «Καταφέραμε να τρέξουμε το διαγωνισμό για τον εξοπλισμό, έχει βγει στον αέρα και οι προσφορές λήγουν σε δύο μέρες. Ωστόσο έχουμε συνεννοηθεί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης τον κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος είναι εξαιρετικά συνεργάσιμος. Έχει στη διάθεσή του κάποιον εξοπλισμό και αν υπάρξει κάποια καθυστέρηση, είναι διατεθειμένος να βοηθήσει. Καποιες αίθουσες, όσες είναι κοντά στα σχολεία, θα είναι έτοιμες και από τις πέντε προκάτ που είχαμε παραγγείλει, μας διαβεβαίωσαν ότι 9 του Σεπτέμβρη μπορούν να είναι εδώ. Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία μας είπε ότι δεν έχει ακόμα την υπογεγραμμένη σύμβαση από τον Δήμο, ενώ έπρεπε να την έχουν από το Μάρτη. Ψάξαμε λοιπόν που έχει κολλήσει η σύμβαση, για να πάει και αυτή στην Αθήνα. Επίσης έχουμε διαβεβαιώσεις ότι η ηλεκτροδότηση, ύδρευση και η αποχέτευση είναι θέμα δύο-τριών ημερών. 

Αν όλα πάνε καλά, μένουν εκτός μόνο 22 παιδάκια, τα οποία ελπίζουμε ότι μπορεί να βολευτούν, γιατί από 3 του μήνα, που τελειώνουν οι εγγραφές, θα συνεννοηθούμε με τους διευθυντές των νηπιαγωγείων, για να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στις εγγραφές, αν υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν κλείσει θέση σε ιδιωτικούς και δεν έχει ενημερωθεί ο πίνακας εγγραφών, ή έχουν δηλώσει από ανασφάλεια σε δύο νηπιαγωγεία. Οπότε ελπίζουμε ότι και αυτά τα 22 παιδιά θα καλυφθούν. Αισιοδοξούμε ότι με μια καθυστέρηση ολίγων ημερών και με αγώνα δρόμου, θα τα καταφέρουμε. Η απώλειά μας, δηλαδή, θα είναι κάποιες μέρες. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με την υφυπουργό  Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, που έχει αναλάβει το θέμα και όταν είμαστε έτοιμοι θα στείλουμε έγγραφο μαζί με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να ανασταλεί η εξαίρεση και να συμπεριληφθεί ο δήμος Κέρκυρας στην δίχρονη προσχολική αγωγή».      
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.