Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ξεκόλλησε» η αγορά του οικοπέδου των 52 στρεμμάτων στο Τεμπλόνι

ΣΥΔΙΣΑ
30 Αυγούστου 2019 / 12:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπήκαν σήμερα οι υπογραφές για την αγοραπωλησία του όμορου με τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, οικοπέδου, έκτασης 52 στρεμμάτων.

Την ανακοίνωση της υπογραφής έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, κατά τη τελετή παράδοσης - παραλαβής της δημοτικής αρχής. Η υπογραφή του συμβολαίου αναγγέλθηκε ως μια πολύ ικανοποιητική εξέλιξη, αφού για μήνες αποτελούσε "αγκάθι" στο σχεδιασμό του Συνδέσμου Καθαριότητας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτό, εκτιμάται ότι τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια θα προχωρήσει η αποκατάσταση των παλαιών κυττάρων, η ενδιάμεση διαχείριση, και η κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης. Το νέο οικόπεδο προορίζεται να στεγάσει την ενδιάμεση διαχείριση (δεματοποίηση), ενόσω θα προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Η αγοραπωλησία του οικοπέδου των 52 στρεμμάτων είχε καθυστερήσει καθώς οι προσυμβατικοί όρο δεν είχαν εγκριθεί από τον Επίτροπο, και η νομική υπηρεσία του Δήμου είχε αναγκαστεί να προσφύγει στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στοιχειοθετώντας επαρκώς την ανάγκη αγοράς του γηπέδου.