Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη δίχρονη προσχολική αγωγή

Λα.Συ.
30 Αυγούστου 2019 / 13:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Μαράσλειο, με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, πήραν μέρος και εκλεγμένοι της Λαϊκή Συσπείρωσης.

Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει: «Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξε σαφής δέσμευση για την κάλυψη όλων των αναγκών σχετικά με την τοποθέτηση όλων των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία. Ακόμη και αν ο σχεδιασμός προχωρήσει όπως παρουσιάστηκε υπάρχουν πάνω από 20 προνήπια τα οποία δε φαίνεται να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Σημειώνουμε ότι η ανατροπή με την εξαίρεση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων από τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή επηρεάζει και τα παιδιά που έχουν εγγραφεί στους παιδικούς σταθμούς αφού δημιουργεί και αμφιβολία για το αν θα τα πάρουν όλα αλλά και κάποιες μετακινήσεις μεταξύ παιδικών σταθμών που δυσκολεύουν τις οικογένειες. Επίσης, όλη αυτή η κατάσταση έχει ήδη οδηγήσει γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα που αφορά την κάλυψη των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών εκατοντάδων παιδιών και των οικογενειών τους. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανακληθεί η ΚΥΑ με την αναστολή της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Επίσης, να εκπονηθεί και να παρουσιαστεί από τη Δημοτική Αρχή ένα σχέδιο σχετικά με τις κτηριακές υποδομές καθώς η λύση των προκάτ αιθουσών μόνο προσωρινή μπορεί να είναι».