Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όρκος δέσμευσης για σκληρή δουλειά» από τον νέο δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας (video-photo gallery)

Ορκωμοσία
31 Αυγούστου 2019 / 10:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μαζική ήταν η προσέλευση κόσμου στην τελετή ορκωμοσίας του νεοσύστατου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό Κατάστημα Αχαράβης, έγινε η ορκωμοσία του Δημάρχου Γιώργου Μαχειμάρη και των μελών του Δημοτικού συμβουλίου, των Προέδρων Κοινοτήτων και των Συμβούλων Κοινοτήτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, για τη νέα δημοτική περίοδο 2019-2023.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος. Συμμμετείχαν επίσης οι Φιλαρμονικές Θιναλίου, Καρουσάδων και Αυλιωτών.
Μετά την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Σπύρου Τριβυζά, Ιωάννη Βλάχου και Ευστάθιου Γιαννούση, πρώην αυτοδιοικητικών της περιοχής της βόρειας Κέρκυρας. 

O Γιώργος Μαχειμάρης χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας την διάσπαση του ενιαίου δήμου, γεγονός για το οποίο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους εδωσαν αγώνα για αυτό και ειδικά τον πρώην βουλευτή Κώστα Παυλίδη «που σήκωσε ψηλά τη σημαία της διάσπασης» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ήταν όλοι παρόντες, οι άλλοι δύο δήμαρχοι, οι τρεις βουλευτές του νησιού, πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μάνθος Γιαννούλης, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Ρίζος και πολλοί άλλοι.   

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαχειμάρης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, ύδρευση, καθαριότητα, οδοποιία και δεσμεύτηκε να δουλέψει σκληρά και καθημερινά. «Οι περιστάσεις απαιτούν σηκωμένα μανίκια και ιδρωμένη φανέλα» τόνισε και υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση προς τους πολίτες της Βόρειας Κέρκυρας, με προτεραιότητα στην αξιοπιστία. Ξεχωριστές ευχαριστίες και τιμές απέδωσε στο φίλο του και συνοδοιπόρο Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριο, καθώς και στη διαχρονική κοινωνική προσφορά της Μητρόπολης.  

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ