Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας: Ορκιζόμαστε στα δικαιώματα τα λαού

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
03 Σεπτεμβρίου 2019 / 11:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την ορκωμοσία των αιρετών του δήμου Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας επισημαίνει:

1. Η έναρξη του βίου του νέου δήμου συνοδεύεται από πολλές προσδοκίες. Από την πλευρά μάλιστα της παράταξης του δημάρχου αυτές πήραν τη μορφή ...γλεντιού(!) στην εκδήλωση της ορκωμοσίας!  Ως ΛΑ.ΣΥ. θεωρούμε ότι σύντομα όλα αυτά θα αποδειχθούν αυταπάτες. Μία σειρά από στοιχεία στοιχειοθετούν την εκτίμησή μας:
α) Ο δήμος μας ξεκινά τη λειτουργία του χωρίς κανένα ουσιαστικό υποστηρικτικό μέτρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι θα λειτουργήσει με 68 εργαζόμενους αντί για 79, με 12% δηλαδή λιγότερο προσωπικό από το ελάχιστο που προβλέπεται!
β) Η γενικότερη πολιτική αντιμετώπισης της τοπικής διοίκησης από όλες τις κυβερνήσεις, η πολιτική δηλαδή των περικοπών των χρηματοδοτήσεων, της υποστελέχωσης υπηρεσιών και των απολύσεων και της ιδιωτικοποίησης διαφόρων υπηρεσιών (π.χ. καθαριότητα). Η πολιτική αυτή που συνεχίζεται και από τη ΝΔ.
γ) Οι θέσεις που παρουσίασε προεκλογικά η παράταξη του δημάρχου, οι οποίες κινούνται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής. Δηλωτική ως προς αυτά ήταν και η ομιλία του, μετά την ορκωμοσία, στην οποία αθώωσε όλες τις κυβερνήσεις, δημάρχους, νομάρχες και περιφερειάρχες και φυσικά τον ίδιο για την τραγική εγκατάλειψη του τόπου μας κατηγορώντας γενικόλογα το αθηνοκεντρικό κράτος.
δ)Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν μέσα στον Αύγουστο και τα οποία προβλέπουν:
- Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Οι αρμοδιότητες αυτές αφορούν τη διαγραφή χρεών, τη διευκόλυνση μεγαλοοφειλετών, την πρόσληψη προσωπικού, την παραχώρηση εγκαταστάσεων του Δήμου, τη χρηματοδότηση δημοτικών επιχειρήσεων.
- Την απόλυτη πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα στην παράταξη του Δημάρχου ακυρώνοντας έτσι την απλή αναλογική.
- Την απαγόρευση (!) καταψήφισης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού από μία παράταξη! Μάλιστα για τη διατήρηση του δικαιώματος στη διαφωνία επιβάλλει στις παρατάξεις την κατάθεση αντιπρότασης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού που θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιών του δήμου και να συμβαδίζει με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, αυτή δηλαδή των μνημονίων και της ενισχυμένης εποπτείας.
- Τη σύμπραξη παρατάξεων η οποία δηλώνεται στην έναρξη της θητείας και απαγορεύεται να ανακληθεί σε όλη τη διάρκειά της!
2. Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, η παράταξη του δημάρχου,πιθανότατα, θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε σύμπραξη με άλλη παράταξη. Έτσι και αλλιώς πάντως στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιλαϊκή πολιτική έχει ευρύτατη πλειοψηφία. Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν στο επίπεδο της νομής της εξουσίας.
3. Η Λαϊκή Συσπείρωση με τη δυναμική των 1027 ψήφων και του 10%, με τους 3 δημοτικούς συμβούλους, τον 1  πρόεδρο κοινότητας (Αγ. Παντελεήμονας) και τους 7 κοινοτικούς συμβούλους σε διάφορα χωριά θα τηρήσει σε όλα τα όργανα του Δήμου στάση λαϊκής αντιπολίτευσης αντιπαλεύοντας τα αρνητικά για το λαό μέτρα και ψηφίζοντας μόνο εάν υπάρχει κάτι θετικό. Παράλληλα θα εργαστεί και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας. Σε αυτή μας την προσπάθεια θα υπερασπιστούμε ανυποχώρητα τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού. Αυτή ήταν η προεκλογική μας δέσμευση, αυτός ήταν και ο όρκος που κατόπιν αιτήματός μας δώσαμε!
4. Ευχόμαστε στους εργαζόμενους του δήμου καλή δύναμη στο δυσβάσταχτο έργο που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας.
5. Καλούμε,τέλος,τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τους κατοίκουςευρύτερα και τη νεολαία του τόπου μας,να μην επηρεαστούν από τις καλλιεργούμενες αυταπάτες και να μην υιοθετήσουν τη λογική της ανάθεσης στην επίλυση των προβλημάτων. Η συμμετοχή και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα και βελτίωση στην καθημερινότητα.