Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.: Η 3η συνάντηση εργασίας για το Δίκτυο Πολιτιστικής Συνεργασίας

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
03 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:34

Στις 4 & 5 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα η 3η συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου «Network of theatres for the valorization of cultural and natural heritage»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας στο πλαίσιο του έργου «Network of theatres for the valorization of cultural and natural heritage», ακρωνύμιο NeTT, διοργανώνει από τις 4 έως 5 Σεπτεμβρίου 2019 την 3η συνάντηση εργασίας των εταίρων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Φαληράκι, στην πόλη της Κέρκυρας.

Στόχος της συνάντησης είναι η οργάνωση και ο συντονισμός των δράσεων του έργου μεταξύ των εταίρων για την επιτυχή υλοποίησή του.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Κοινοπραξία Δημοτικού Θεάτρου Απουλίας (Puglia Public Theatre Consortium), ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης από την Ιταλία η Όπερα Petruzzelli και Θέατρα Ιδρύματος Μπάρι (Petruzzelli Opera House and Theatres of Bari Foundation), αλλά και η Περιφέρεια της Απουλίας-Τμήμα Οικονομίας και Πολιτισμού (Συνδεδεμένος Εταίρος).

Έλληνες εταίροι του έργου είναι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, το Δημοτικό Θέατρο Πάτρας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Το έργο στοχεύει στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των Θεάτρων στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στη διασύνδεσή τους με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας σε Ελλάδα και Ιταλία.

Στις δράσεις του έργου περιλαμβάνονται η υλοποίηση εργαστηρίων με στόχο την ενίσχυση των ικανοτήτων φορέων της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας στους τομείς της χρηματοδότησης, της προώθησης και ανάπτυξης συνεργατικών δικτύων, καθώς και η συνεργασία μεταξύ Θεάτρων και τοπικών οικονομικών φορέων με σκοπό την οργάνωση κοινών παραγωγών (θεατρικών παραστάσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων) που θα προβάλουν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.