Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: «Ποιος ασκεί πράγματι ιδεολογική τρομοκρατία;»

ΕΚΚΙΝΗΣΗ
04 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:26

«Σε ένα δημοκρατικό θεσμό, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, η μισαλλοδοξία και οι αντιδημοκρατικές απόψεις δεν έχουν καμία θέση. Η παράταξη μας θα υπερασπιστεί πλήρως τον δημοκρατικό χαρακτήρα του θεσμού και θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του».

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη ΕΚΚΙΝΗΣΗ αναφορικά με το θέμα της εκλογής του Δημήτρη Μεταλληνού στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, όσων είχαν προηγηθεί με τη στήριξη του κου Μεταλληνού στον Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτο, αλλά και της ανακοίνωσης της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, η οποία κατηγόρησε την ΕΚΚΙΝΗΣΗ για απόπειρα ιδεολογικής τρομοκρατίας.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ, με τη σημερινή ανακοίνωσή της, διερωτάται ποιος ασκεί -αν όχι η παράταξη τη πλειοψηφίας με επικεφαλής τη Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου- ιδεολογική τρομοκρατία, από τη στιγμή που διαιρεί την κοινωνία όχι μόνο μεταξύ αμαρτωλών και αναμάρτητων, αλλά και μεταξύ υγιών και μη υγιών.

Επί λέξει η ανακοίνωση της παράταξης ΕΚΚΙΝΗΣΗ αναφέρει τα εξής:

«Την Κυριακή 01/09/2019 πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο της Ιονίου Βουλής οι Δημαιρεσίες για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Με ανακοίνωση μας, που εκδόθηκε την Πέμπτη 29/08/2019, είχαμε εκφράσει την διαφωνία μας με την εκλογή του κ. Μεταλληνού στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς είχε υπογράψει επιστολή στήριξης στον Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο, ο οποίος είχε κάνει τις γνωστές δηλώσεις περί ομοφυλοφιλίας.

Ακολούθησε ανακοίνωση της παράταξης Κερκυραίων Δήμος, που στήριζε την υποψηφιότητα Μεταλληνού, χωρίς να παίρνει θέση για το επίμαχο θέμα, ενώ ταυτόχρονα κατηγορούσε την ΕΚΚΙΝΗΣΗ για απόπειρα ιδεολογικής τρομοκρατίας.

Στην διαδικασία της Κυριακής, ο επικεφαλής της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Μαρκάτης Λευτέρης έθεσε ξανά το ζήτημα, ζητώντας ο κ. Μεταλληνός να αποσύρει την υπογραφή του από την επιστολή στήριξης του Μητροπολίτη Μόρφου, ώστε να μπορέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με διασφαλισμένες τις δημοκρατικές προϋποθέσεις να ξεκινήσει την θητεία του, χωρίς αυτό να συνδέεται με την υπερψήφιση του.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων, όπου στην  πλειοψηφία τους αποδοκίμασαν την πράξη του κ. Μεταλληνού. Πιο συγκεκριμένα, οι επικεφαλής κ. Καλούδης, Σαρλής, Καρύδης και κα Δρυ αποδοκίμασαν, ο κ. Πουλής κράτησε ουδέτερη στάση, η κα Υδραίου τον στήριξε απολύτως, ενώ οι κ. Τρεπεκλής, Νεράντζης και Μπορμπότης δεν τοποθετήθηκαν για το επίμαχο ζήτημα.

Ακολούθως, τοποθετήθηκε ο κ. Μεταλληνός, ο οποίος ενώ δήλωσε ότι διαφοροποιείται από το περιεχόμενο της επιστολής που υπέγραψε και ότι στόχος του ήταν η στήριξη ενός διωκόμενου ιεράρχη, ταυτόχρονα δήλωσε «Η εκκλησία αγαπά και σέβεται τον καθένα, αλλά δε μπορεί να αποδεχθεί και την ασθένεια του καθενός, ενώ η εκκλησία έχει ξεκαθαρίσει ποιους θεωρεί υγιείς».

Η αιτιολόγηση της πράξης του, χωρίς στην ουσία να ανασκευάσει, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνοντας σκοταδιστικές απόψεις για την ομοφυλοφιλία, οδήγησε εμάς και άλλες 3 παρατάξεις στην καταψήφισή του.

Η απόσυρση της υπογραφής του από την επιστολή, όπως πρότεινε ο επικεφαλής μας για να επανέλθει η δημοκρατική λειτουργία και να αποκαταστήσουμε το κύρος του θεσμού, έπεσαν στο κενό με την πλήρη στήριξη της κας Υδραίου. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι ποιος ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία, όταν διαιρεί την κοινωνία όχι μόνο μεταξύ αμαρτωλών και αναμάρτητων αλλά και μεταξύ υγιών και μη υγιών.

Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ-Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο, δηλώνουμε και πάλι ότι σε ένα δημοκρατικό θεσμό, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, η μισαλλοδοξία και οι αντιδημοκρατικές απόψεις δεν έχουν καμία θέση.

Η παράταξη μας θα υπερασπιστεί πλήρως τον δημοκρατικό χαρακτήρα του θεσμού και θα αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του».