Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λιγότερη γραφειοκρατία υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης στους 13 Περιφερειάρχες

Πρωθυπουργός
04 Σεπτεμβρίου 2019 / 11:48

Τόνισε πως θέλει να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες, εκφράζοντας την επιθυμία να γίνεται μία φορά το δίμηνο.

ΑΘΗΝΑ. Με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας συναντήθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δηλώσει και αμέσως μετά την εκλογή του, ότι θέλει να συναντάται μαζί τους συχνά. 
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους νέους Περιφερειάρχες, που ανέλαβαν και επίσημα τα καθήκοντά τους, και έκανε λόγο για «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση», με σχέδιο που θα ξεκαθαρίζει τα όρια των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών και την αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εθνική πολιτική ανάπτυξης, σημειώνοντας πως θέλει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χρηματοδότησης των Περιφερειών. «Το άλλο σημείο, που πρέπει να εστιάσουμε είναι η κοινωνική συνοχή. Το σύνθημά μας είναι “ανάπτυξη για όλους”. Η χώρα επιστρέφει στην ευημερία, όλοι οι Έλληνες θα καρπωθούν αυτή την ευημερία» πρόσθεσε.

«Θα φέρουμε σύντομα τολμηρό νομοθέτημα, που θα καθορίζει τα όρια των αρμοδιοτήτων και θα μειώνει τη γραφειοκρατία. Θα ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει», είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι δίνει έμφαση στο αποτέλεσμα και όχι στην επικοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως επενδύει ιδιαίτερα στον ρόλο της αυτοδιοίκησης και πως «η Περιφέρεια αποτελεί ένα αναπτυξιακό μοχλό της χώρας, ο οποίος απαιτεί ενίσχυση». Τόνισε πως θέλει να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες, εκφράζοντας την επιθυμία να γίνεται μία φορά το δίμηνο.
Πηγή: star.gr