Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις - Αναλυτικός οδηγός (photos, video)

120 Δόσεις
06 Σεπτεμβρίου 2019 / 07:58

Το βράδυ της Πέμπτης άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, σε έως και 120 δόσεις

ΑΘΗΝΑ.  Το βράδυ της Πέμπτης άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, σε έως και 120 δόσεις.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, αιτήσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορούν να υποβάλουν και όσοι είχαν ήδη ενταχθεί στην παλαιά ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση:

-Μειώνεται η ελάχιστη μηνιαία δόση από 30 στα 20 ευρώ και έτσι αυξάνεται και ο αριθμός των δόσεων που δικαιούνται οι μικροφειλέτες των 500-3.500 ευρώ.

-Μόλις και ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση (μετά την αίτηση και πληρωμή της προκαταβολής) σταματούν αυτόματα οι κατασχέσεις.

Οι προϋποθέσεις για να μπει κάποιος στη ρύθμιση των 120 δόσεων

-Τακτοποίηση σε έως και 120 δόσεις με επιτόκιο 0% αν το χρέος είναι μέχρι 3000 ευρώ και επιτόκιο 3% αν το επιτόκιο είναι πάνω από 3000 ευρώ. Όσοι μπουν σήμερα στην πλατφόρμα, θα εξασφαλίσουν αυτόματα αυτά τα επιτόκια. Αλλά και όσοι έχουν ήδη κάνει αίτηση, δεν θα χρειαστεί κάποια ενέργεια καθώς η προσαρμογή θα γίνει χωρίς να χρειαστεί καινούργια αίτηση.

-Προπληρωμή μέρος του χρέους και ταυτόχρονα να διαγραφή προσαυξήσεων. Για να γίνει αυτό αρκεί να υποβληθεί η σχετική ηλεκτρονική αίτηση και να καταβληθεί το ποσό της προκαταβολής μέσα σε τρεις ημέρες από την υποβολή της αίτησης. Έτσι, όποιος προπληρώσει 1000 ευρώ, θα έχει ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να διαγράψει προσαυξήσεις 1000 ευρώ. Στη συνέχεια, θα μπορεί να πληρώσει το υπόλοιπο χρέος σε έως και 120 δόσεις.

-Τακτοποίηση χρεών της επιχείρησης σε έως και 120 δόσεις χωρίς πλέον να υπάρχει κάποιος περιορισμός. Μοναδική προϋπόθεση είναι το χρέος να μην ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Αυτό από μόνο του «κόβει» μόνο 70-80.000 οφειλέτες από το σύνολο των 3,7 εκατομμυρίων. Όσες επιχειρήσεις είχαν ήδη μπει στη ρύθμιση για να τακτοποιήσουν σε έως και 36 δόσεις, θα μπορούν να κάνουν την καινούργια αίτηση από την επόμενη εβδομάδα.

Οι οφειλέτες μπορούν να επισκεφθούν το λογαριασμό τους στο Taxisnet με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης και στη συνέχεια πατώντας την επιλογή που αφορά στις ρυθμίσεις οφειλών να μπουν στην πλατφόρμα ακολουθώντας τη διαδικασία.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω όλα τα βήματα: