Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Πανδής: «Προσωπικές & αναξιοκρατικές πολιτικές υπονομεύουν το Δήμο μας»

Πανδής Γιάννης
07 Σεπτεμβρίου 2019 / 16:54

«Εμείς θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε και να διαφυλάττουμε, όλα αυτά για τα οποία ο κόσμος μας ψήφισε και θα κρατήσουμε σθεναρή στάση σε όσα μας αφορούν, με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Θέση στα όσα ανέφερε με δήλωσή του, νωρίτερα σήμερα, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης, αναφορικά με τη συνεργασία της παράταξής του με την παρατάξη «Νότια Κέρκυρα Πολιτών», πήρε ο επικεφαλής της τελευταίας, Γιάννης Πανδής, με ανακοίνωσή του.

Ο Γιάννης Πανδής στη δήλωση-ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

«Πιστοί και αφοσιωμένοι στις αρχές μας και με γνώμονα, μόνο το καλό του τόπου μας, αποφασίσαμε να απαντήσουμε θετικά στην πρόταση συνεργασίας του δημάρχου Κ. Λέσση, εκτιμώντας πως κατά αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε περισσότερα, προς όφελος όλων των συνδημοτών, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Στις σχετικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την παράταξη του κυρίου Λέσση, διαπιστώθηκε αμοιβαία διάθεση για συνεργασία, με σκοπό την ανάπτυξη, του πολύπαθου αυτού τόπου. 

Οι καλές αυτές προθέσεις, ήταν που μας οδήγησαν και στην απόφαση, να αναλάβουμε ευθύνες, στο δύσκολο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ταλανίζει τον τόπο μας, τα τελευταία συναπτά έτη. Την ευθύνη αυτήν, την αναλάβαμε στα πλαίσια μιας ευρύτερης κοινής αντίληψης για το ποιες πρέπει να είναι οι κύριες στρατηγικές που θα επιφέρουν στον τόπο μας, ευημερία και ανάπτυξη.

Ενόψει λοιπόν του πρώτου δημοτικού συμβουλίου, βρεθήκαμε οι δύο παρατάξεις, προκειμένου να μας ανακοινώσει ο δήμαρχος τα θέματα που θα μας απασχολούσαν στο συμβούλιο, ώστε να ετοιμάσουμε τις προτάσεις και τις εισηγήσεις μας. Εκεί λοιπόν, με έκπληξη διαπιστώσαμε μια υπαναχώρηση από μέρους του δημάρχου αναφορικά με την δομή του δήμου, αλλά και με τους κρίσιμους τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσουμε, ώστε να βάλουμε σε τάξη τα μεγάλα προβλήματα.

Δυστυχώς ο δήμαρχος παρουσίασε μία διαφορετική δομή οργάνωσης και έναν άξονα προτεραιοτήτων, ο οποίος δεν μας επιτρέπει να συμπορευτούμε. Μετά λοιπόν από όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε με κανέναν τρόπο να επιδιώξουμε περαιτέρω συνεργασία.

Λυπούμαστε ειλικρινά! Λυπούμαστε, διότι στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο τόπος, χρειάζεται την προσπάθεια και την αφοσίωση όλων μας. Χρειάζεται σύμπνοια και ειλικρινείς συνεργασίες. Χρειάζεται να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και που θα μας πάνε μπροστά. Προσωπικές, αναξιοκρατικές πολιτικές επιλογές, εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου, τον οδηγούν σε σοβαρή υποβάθμιση και τον καθιστούν ευάλωτο, σε κάθε είδους, εσωτερική αλλά και εξωτερική κακόβουλη ενέργεια, που σκοπό έχει, να βλάψει τους κατοίκους του και τον δήμο γενικότερα.

Τέτοιες πρακτικές, εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά, όσον αφορά την πολιτική σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ακεραιότητα, που θα έπρεπε να διέπει, όλους εμάς, που ζητήσαμε από τους συνδημότες μας,να μας εμπιστευτούν.  

Εμείς θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε και να διαφυλάττουμε, όλα αυτά για τα οποία ο κόσμος μας ψήφισε και θα κρατήσουμε σθεναρή στάση σε όσα μας αφορούν, με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας. 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα καλύτερα για αυτό το νέο ξεκίνημα, καθώς έχουμε ξαναπεί, ότι δεν έχουμε πια την πολυτέλεια των χαμένων ευκαιριών.


Γιάννης Πανδής

Επικεφαλής της παράταξης ‘Νότια Κέρκυρα Πολιτών»