Λιγότερες φέτος οι αυγουστιάτικες αφίξεις στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport Greece, τον Αύγουστο του 2019 επί κερκυραϊκού εδάφους πάτησαν το πόδι τους 20.228 επισκέπτες λιγότεροι εν συγκρίσει με το ίδιο διάστημα πέρσι

09
Σεπτεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μειωμένη κατά 2,9% σε σχέση με τον Αύγουστο του περασμένου έτους ήταν η επισκεψιμότητα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» κατά τον τελευταίο μήνα του φετινού καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport Greece, τον Αύγουστο του 2019 επί κερκυραϊκού εδάφους πάτησαν το πόδι τους 20.228 επισκέπτες λιγότεροι εν συγκρίσει με το ίδιο διάστημα πέρσι.

Η μείωση αυτή των -περίπου- τριών ποσοστιαίων μονάδων αναλύεται σε μείωση 6,8% από το εξωτερικό και 2,6% από επισκέπτες προερχόμενους εντός συνόρων.Σε ότι αφορά τις πτήσεις στο «Ιωάννης Καποδίστριας», τον φετινό Αύγουστο προσγειώθηκαν 183 λιγότερες σε σχέση με τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού του '18, με τη μείωση ν' ανέρχεται στο 3,5%.

Αυτό «μεταφράζεται» ως μείωση 7,2% στις πτήσεις εσωτερικού προς το νησί των Φαιάκων και μείωση 3,1% στις πτήσεις εκτός Ελλάδας.