Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από την «Πεντάμορφη και το Τέρας» έως τις «Γάτες», με τη Νεανική Μπάντα της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας»

Καποδίστριας
12 Σεπτεμβρίου 2019 / 18:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δύο εκδηλώσεις ξεκίνησε η νέα σεζόν για τη Φιλαρμονική Ένωση «Καποδίστριας».

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Δημαρχείου, η Νεανική Μπάντα της Φιλαρμονικής πραγματοποίησε συναυλία υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Παπικινού.
Το πρόγραμμα της συναυλίας άνοιξε με το εμβατήριο Europa του Robert Allmend, για να ακολουθήσουν κατά σειρά το Belcanto Ouverture του Willy Hautvast, το Yorkshire Ballad του James Barnes, η μουσική του Allan Menken για το γνωστό παραμύθι Beauty and the Beast, καθώς και το In times of Triumph του James Swearingen. Δεν έλειψαν οι αναφορές στην κινηματογραφική μουσική αλλά και στο μιούζικαλ, με το La vita e bella του Nicola Piovani και το Memory από το The Cats του Andrew Lloyd Webber. Το κανονικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την ουβερτούρα City-Treff του Siegmund Goldhammer, ενώ η συναυλία έκλεισε υπό τους ήχους του Europa και πάλι.




Αυτή ήταν η δεύτερη εκδήλωση της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί η συνεργασία του Μουσικού της Σώματος (μπάντα) με το φωνητικό σύνολο Female Echoes, σε μια συναυλία αφιερωμένη στο μιούζικαλ, η οποία έλαβε χώρα στο Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Η συναυλία αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Seven Festival 2019», με soloists τους Έλλη Καρύδη, Κωνσταντίνο Χειρδάρη, Δέσποινα Μουρατίδη, Μαρίνα Μαρτίνου και Αικατερίνη Νταμάνη και αφηγητή τον Σπύρο Βέργη. Τη μουσική διεύθυνση είχε και πάλι ο αρχιμουσικός Δημήτρης Παπικινός.

«Η μουσική διηγείται»
Ανακοινώθηκε ότι το ερχόμενο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», θα φιλοξενηθεί το ρεσιτάλ της Κερκυραίας φλαουτίστα Σοφίας Αλιφιεράκη, με τη συνοδεία της Daniela Baumann στο πιάνο. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Η μουσική διηγείται» και θα περιλαμβάνει ρεπερτόριο που καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα από το Μπαρόκ μέχρι και τον 20ό αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, θα ακουστούν έργα των Georg Philipp Telemann, Jan Novak, Andre Jolivet, Isang Yun και Carl Reinecke. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του «Piano Plus Festival».