Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το έργο «Μυθόραμα» του Σπ. Προσωπάρη, στο νέο κατάλογο έργων του ολλανδικού εκδοτικού Οίκου Molenaar

Σπύρος Προσωπάρης
13 Σεπτεμβρίου 2019 / 06:40
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια σημαντική διάκριση για τον Σπύρο Προσωπάρη, καθώς στο νέο κατάλογο

Έργων 2019-20, του ολλανδικού μουσικού εκδοτικού οίκου MOLENAAR, συμπεριλαμβάνεται το έργο του για μπάντα «ΜΥΘΟΡΑΜΑ».
Το εν λόγω έργο είναι το 3ο μέρος από την σουΐτα «στη Μυθική Χώρα των Φαιάκων» και ο πλήρης τίτλος του είναι «Μυθόραμα, Επιστροφή στην Ομηρική Σχερία» (2017). Τα πρώτα μέρη είναι «Αλκίνοος Βασιλιάς των Φαιάκων» (2001) και «το Τραγούδι του Δημόδοκου» (2004).
Η σουΐτα μάς ταξιδεύει μουσικά στα μυθικά χρόνια των Φαιάκων, όταν στην Ομηρική Σχερία (Κέρκυρα) βασίλευε ο Αλκίνοος, πατέρας της Ναυσικάς η οποία υποδέχθηκε το ναυαγό Οδυσσέα στο φιλόξενο νησί μας. Εκεί, στο παλάτι του Αλκινόου και ο τυφλός αοιδός Δημόδοκος, που με το τραγούδι του εξυμνούσε τα ανδραγαθήματα του «πολυμήχανου» ήρωα.
Το «Μυθόραμα» συνετέθη για την Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας και έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές από διάφορα σύνολα. Πρόκειται για σύγχρονη ουβερτούρα για μπάντα, όπου τα πλούσια ηχοχρώματα των πνευστών με την τεράστια ποικιλία χρήσης των κρουστών, μάς δίνουν έναν κατεξοχήν κινηματογραφικό ήχο.
Το έργο δισκογραφήθηκε επίσης, μαζί με όλα τα υπόλοιπα του Νέου Καταλόγου από την Μπάντα του Πορτογαλικού Στρατού, υπό τη δ/νση του Artur Cardoso και στο εσώκλειστο βιβλιαράκι συνοδεύεται από τον πίνακα με τίτλο "Nausica", βασισμένο στην ομώνυμη όπερα των Peggy Glanville-Hicks και Robert Grave, της λαμπρής ναΐφ ζωγράφου μας και πρώην πρωταγωνίστριας της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, Σοφίας Καλογεροπούλου, η οποία τον παραχώρησε ευγενώς για τη συγκεκριμένη έκδοση. Παρακάτω η σύνδεση του εκδοτικού οίκου σε περίπτωση που επιθυμείτε να προμηθευτείτε το υλικό (παρτιτούρα, πάρτες και CD).
https://www.molenaar.com/web/Details.aspx…
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.