Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Τρίτη η συνάντηση Κράτσα-Αλεξάκη με το ερώτημα της συνεργασίας

Κράτσα Ρόδη
16 Σεπτεμβρίου 2019 / 09:49
Γιώργος Κατσαΐτης

Στο συρτάρι της Περιφερειάρχη υπάρχει ήδη το πλαίσιο συνεργασίας που προτείνει ο επικεφαλής της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την Τρίτη πιθανότατα θα γίνει η δεύτερη συνάντηση της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με τον Αλέξανδρο Αλεξάκη με το ερώτημα της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο περιφερειακές παρατάξεις.

Σύμφωνα μάλιστα με την περιφερειάρχη, η συνάντηση αυτή είχε ορισθεί για τη Δευτέρα 16/9, αναβλήθηκε όμως λόγω του απρόοπτου όσο και επιβεβλημένου της παρουσίας της στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στο Κερί της Ζακύνθου.

Την διαδικασία επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας, Αλ. Αλεξάκης στο enimerosi.com. Έδειξε μάλιστα να απορεί για την σκληρή εσωκομματική επίθεση που δέχεται, λέγοντας ότι υλοποιεί τη γραμμή του κόμματος, η οποία μάλιστα έχει προκαλέσει αποτελέσματα συνεργασιών μέχρι ώρας σε άλλες τρεις ελληνικές Περιφέρειες!

Σύμφωνα με τον Αλ. Αλεξάκη υπάρχει μάλιστα και απόφαση του Τομέα Αυτοδιοίκησης, στην οποία διευκρινίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ επιδιώκει συνεργασίες υπό όρους όχι όμως συμπράξεις, όπως περιγράφονται στον νόμο.

Η πρώτη συνάντηση Κράτσα - Αλεξάκη έγινε με πρωτοβουλία της περιφερειάρχη πριν από περίπου δυο εβδομάδες. Μόλις την Πέμπτη 13/9, ο Αλεξάκης διαμόρφωσε κείμενο με την πρόταση πλαισίου συνεργασίας προς την Κράτσα, αναμένοντας την απάντηση της.

Την διαδικασία αυτή επιβεβαίωσε και η περιφερειάρχης, η οποία δήλωσε στο enimerosi.com ότι περιμένει τον επικεφαλής της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας για την τελική συνδιαμόρφωση και εφόσον ευοδωθεί, την ανακοίνωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο παρατάξεις.

Στο μεταξύ, οι ενέργειες αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις με ηχηρότερη εκείνη του βουλευτή Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μπιάγκη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος σε τέτοιου είδους συνεργασίες υπογραμμίζοντας μάλιστα, πως, απ' όσα εκείνος είναι σε θέση να γνωρίζει, όχι μόνο δεν έχει δοθεί τέτοια κατεύθυνση από το κόμμα, αλλά αντιθέτως η συνολική προσπάθεια του ΚΙΝΑΛ είναι να υπερτονιστεί η αναγκαιότητα ανεξαρτησίας του και δημιουργίας ενός ξεκάθαρου πολιτικού χώρου, όπου θα κινείται η παράταξη την οποία εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο.

Αίσθηση ωστόσο, έχει πρακαλέσει και η στάση του περιφερειακού συμβούλου της Επτανησιακής Αναγέννησης, Παναγιώτη Ποζίδη, ο οποίος αφ'ενός τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη πως η απόφαση για συνεργασίες στην Αυτοδιοίκηση εκπορεύεται από τα υψηλά επίπεδα του ΚΙΝΑΛ, αφ'ετέρου λίγο αργότερα ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι με την τοποθέτησή του αυτή δεν εννοούσε την επικεφαλής του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.
Γιώργος Κατσαΐτης

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.