Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αθωώθηκε στο Εφετείο Κέρκυρας ο Γιώργος Μαχειμάρης για τα εικονικά τιμολόγια

Μαχειμάρης Γιώργος
18 Σεπτεμβρίου 2019 / 07:33

Ο νυν Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ελεγχόταν για την περίοδο 2002-2006 κατά την οποία διετέλεσε Νομάρχης Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Απαλλάχθηκε των κατηγοριών, που τον βάρυναν σχετικά με την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του Οργανισμού Νομαρχιακού Ταμείου Ανάπτυξης, ο Γιώργος Μαχειμάρης, σύμφωνα με τον συνήγορό του.

Ο νυν Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ελεγχόταν για την περίοδο 2002-2006 κατά την οποία διετέλεσε Νομάρχης Κέρκυρας, η σημερινή απόφαση του Εφετείου Κέρκυρας ωστόσο, τον καθιστά αθώο για την εν λόγω υπόθεση.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η σημερινή διαδικασία στο Εφετείο Κέρκυρας ήταν εξαιρετικά συνοπτική κι αυτό -κυρίως- διότι δεν παρέστη τελικώς κανένας μάρτυρας κατηγορίας από το Ελληνικό Δημόσιο (σ.σ. Α.Α.Δ.Ε.).

Βεβαίως κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της δίκης, η οποία οδήγησε στην απόφαση αθώωσης τουΓιώργου Μαχειμάρη, ήταν η απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα.

Μια απαλλακτική πρόταση, η οποία στηρίχθηκε στο ότι υπήρχαν στο παρελθόν δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνυόταν ότι τα τιμολόγια, για τα οποία βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο νυν Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας και στο παρελθόν Νομάρχης Κέρκυρας, δεν ήταν εικονικά. Αντιθέτως, τα εν λόγω τιμολόγια είχαν εκδοθεί κατόπιν αποφάσεων του φορέα και αντιστοιχούσαν ως παραστατικά σε συγκεκριμένο έργο, το οποίο μάλιστα, είχε πραγματοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι η υπεράσπιση του Γιώργου Μαχειμάρη -κάθησε εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων έπειτα από επανέλεγχο που διενεργήθηκε- είχε τέσσερις μάρτυρες στη διάθεσή της, η εξέταση των οποίων ωστόσο, δεν κρίθηκε απαραίτητη από τη στιγμή που η διαδικασία στο Εφετείο Κέρκυρας απέκτησε... express χαρακτήρα λόγω της απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας.