Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήκωσε μανίκια για τα προσωπικά στοιχήματά της η Υδραίου (photos)

Υδραίου Μερόπη
18 Σεπτεμβρίου 2019 / 08:03

Η νέα Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες της να προχωρήσουν άμεσα σε στοχευμένες παρεμβάσεις, με μεθοδικότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε φουλ ρυθμούς δουλεύει η «μηχανή» του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, καθώς ένα από τα μεγάλα στοιχήματα, τα οποία έχει βαλθεί να κερδίσει με το «καλημέρα» η νέα Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου, είναι αυτό της καθημερινότητας.



Με απλά λόγια, η νέα Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά πως ο κόσμος ναι μεν εξιτάρεται και ενθουσιάζεται στο άκουσμα ενός μεγαλόπνοου έργου, μιας μεγάλης χρηματοδότησης για μια παρέμβαση, η οποία είναι σε θέση ν' αλλάξει τη «μεγάλη εικόνα» της Κέρκυρας, αυτό ωστόσο, που επιθυμεί διακαώς είναι ν' αλλάξει η καθημερινότητά του.



Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με μικρές, απλές, αλλά συνάμα τόσο καθοριστικές, παρεμβάσεις από τον «μηχανισμό» του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.



Η Μερόπη Υδραίου έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες της να προχωρήσουν άμεσα σε στοχευμένες παρεμβάσεις, με μεθοδικότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.



Παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αποκατάσταση προβλημάτων, παράλληλα όμως δίνεται βαρύτητα και στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης. Κάτι για το οποίο επίσης έχει δεσμευτεί προεκλογικά η νέα Δήμαρχος.

Στα συνεργεία του Δήμου Κέρκυρας επικρατεί οργασμός δουλειάς και οι εργασίες διαδέχονται η μια την άλλη...



Ενδεικτικά πρέπει ν' αναφερθεί η ασφαλτόστρωση του δρόμου στην περιοχή του Ποταμού, από τη γέφυρα προς την Επαρχιακή Οδό, η επούλωση λακκούβων σε δρόμους της πόλης, η αποκατάσταση προβολέων στο γήπεδο μπάσκετ στο Μαντούκι, το βάψιμο του σχολείου των Κυνοπιαστών κ.ο.κ.



Η νέα Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, ξέρει ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά της και γι' αυτό δείχνει να έχει... σηκώσει από νωρίς τα μανίκια... Όχι μόνο για τα μεγάλα, χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα, που ταλανίζουν την Κέρκυρα, αλλά και γι' αυτά, τα οποία η κερκυραϊκή κοινωνία παραπονιέται ότι μέχρι πρότινος κανείς δεν έδειχνε ενδιαφέρον...



Αυτό που έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι να δει κανείς πόσο γρήγορα μπορεί η Μερόπη Υδραίου να διαμορφώσει μια νέα, «φρέσκια» εικόνα της Κέρκυρας και βεβαίως πόσο μπορεί ν' αλλάξει -προς το καλύτερο φυσικά- την πληγωμένη ψυχολογία των συμπολιτών της... Ίδωμεν...