Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίθεση στην προσωρινή διοίκηση Πελάη από την παράταξη Χαλικιόπουλου, με αφορμή την απεργία

Εργατικό Κέντρο
19 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στηρίζει την πανελλαδική απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας,

καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις πρακτικές της προσωρινής διοίκησης Πελάη:  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Η Προσωρινή-Διορισμένη Πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας πραγματοποίησε την Πέμπτη 5-9-2019 ανοιχτή Συνέλευση Διοικητικών συμβουλίων Σωματείων μελών και Αντιπροσώπων αλλά και την Τρίτη 17-9-2019 και πάλι  Έκτατο ανοιχτό  Δ.Σ, με σκοπό όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της στην οργάνωση και τον συντονισμό των εργαζομένων και ενόψει απεργίας της 24-9-2019, παραβλέποντας  ακόμα μια  φορά την προσωρινή δικαστική διαταγή σύμφωνα με την οποία ορίζονται ως προσωρινή διοίκηση με μοναδικά καθήκοντα την διαχείριση των οικονομικών θεμάτων του Ε.Κ.Κ, αλλά και την εκπροσώπηση του σε δημοσίους φορείς και οργανισμούς  σε τράπεζες, έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση.
Όμως όπως αποδείχθηκε βασικότερη αίτια υλοποίησης αυτών των ανοιχτών  συνελεύσεων, είναι η προσπάθεια τους για συκοφάντηση και εξαπόλυση ύβρεων ενάντια στα στελέχη της τελευταίας νόμιμης εκλεγμένης διοίκησης, στην παράταξη μας αλλά και στα σωματεία τα οποία δεν στηρίζουνε την συνδικαλιστική τους παράταξη το ΠΑΜΕ και το κομματικό τους φορέα, αλλά και  μας χαρακτηρίζουν «θλιβερή μειοψηφία» διότι εμείς δεν συμμετέχουμε σε παράνομα Διοικητικά Συμβούλια πειθαρχώντας στις δικαστικές αποφάσεις. Εσείς Κύριοι της διορισμένης πλειοψηφίας του Π.Α.Μ.Ε σέβεστε και συμμορφώνεστε  με τις δικαστικές αποφάσεις της «αστικής όπως λέτε» Δικαιοσύνης? Και ποιοι είσαστε εσείς που νοιάζεστε τόσο πολύ για το σύνολο των εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου  Κέρκυρας?  Είσαστε εσείς οι ίδιοι οι οποίοι μέσα από πρακτικές τραμπουκισμού , μέσα από ύβρεις και προπηλακισμούς, δεν αφήσατε τα τελευταία τρία χρόνια να πραγματοποιηθούν οι  ετήσιες γενικές συνελεύσεις των αντιπροσώπων. Είσαστε  οι ίδιοι οι οποίοι δεν  παρουσιαστήκατε  σε κανένα διοικητικό συμβούλιο του Ε.Κ την προηγουμένη τριετία ( ΠΕΛΑΗΣ –ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ), αλλά  όταν πραγματοποιούνταν εκλογές σε μη «αρεστά» σωματεία του Π.Α.Μ.Ε προπηλακίζατε εργαζομένους ώστε  να μην ψηφίσουν στα σωματεία τους. Είσαστε  οι ίδιοι οι οποίοι δεν αφήσατε  να  πραγματοποιηθούν εκλογές με αποτέλεσμα για  7 μήνες  τώρα να  μην υπάρχει εκλεγμένη Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Κ να έχουν να λάβουν μισθό του τελευταίους  5 μήνες,  το Ε.Κ.Κ να μην έχει τηλέφωνα (κομμένο λόγω χρέους) , και το ηλεκτρικό ρεύμα να είναι σε διακανονισμό. Είσαστε οι ίδιοι εκπρόσωποι «ταξικών» σωματείων του Π.Α.Μ.Ε  τα οποία έχουν να πληρώσουν εισφορές χιλιάδων ευρώ  στο Ε.Κ.Κ από το 2015,  που με αυτές τις εισφορές θα λύνονταν το οξύ οικονομικό πρόβλημα  του.
Είσαστε εσείς  η πλειοψηφία της  προσωρινής  διοίκησης η οποία για 4 μήνες που βρισκόταν σε εξέλιξη  οι αυτοδιοίκητες  εκλογές και οι εθνικές εκλογές ήσασταν εξαφανισμένοι  από το Ε.Κ.Κ για να «εκπληρώσετε» το κομματικό σας  καθήκον στην στήριξη των υποψήφιων  του Κ.Κ.Ε. Τελειώνοντας  οι εκλογές το μόνο που σας  απασχόλησε όλο το καλοκαίρι , λασπολογώντας  και κάνοντας τους συνδικαλιστικούς χαφιέδες και χωροφυλακές είναι το εάν ο τελευταίος εκλεγμένος Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου  εργάζεται η όχι, εάν τηρεί το ωράριο εργασίας και εάν λαβαίνει νόμιμα  τις συνδικαλιστικές του  άδειες . Σας προκαλούμε  Κύριοι να δείξουμε τα ασφαλιστικά μας βιβλιάρια για να δουν οι κερκυραίοι εργαζόμενοι ποιοι συνδικαλιστικές είναι οι  πραγματικοί εργαζόμενοι.
Ένα είναι σίγουρο. Δεν ανήκουμε  στα ηγετική  εκλεγμένη ομάδα του Π.Α.Μ.Ε στην Γ.Σ.Ε.Ε  η οποία  σύμφωνα με την Δελτίου Τύπου  της 2/9/2019 του προεδρείου της  προσωρινής διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε «Πρόκειται για στελέχη μηδενικής επαγγελματικής ιστορίας και προϋπηρεσίας, αφού δεν έχουν εργαστεί σχεδόν ποτέ στη ζωή τους, πλην της πρόσληψής τους στο κόμμα…που φορούν (παράνομα) το μανδύα του εργαζόμενου και εκμεταλλεύονται θέσεις εκπροσώπησης στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και στη ΓΣΕΕ. Αυτά τα στελέχη απολαμβάνουν μισθό από το κόμμα και διευκολύνσεις από τα συνδικάτα, ενώ βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία από τον κομματικό τους φορέα να διαλύσουν τα συνδικάτα και να εγκαθιδρύσουν κομματική εκπροσώπηση και πειθαρχία στο ελεύθερο και δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας»
Κλείνοντας θα πρέπει να γνωρίζουν  οι  εργαζόμενοι της  Κέρκυρας όσο και κερκυραϊκή κοινωνία  και ότι η διάλυση των εκλογών τόσο στο Εργατικό κέντρο Κέρκυρας όσο και των εκλογών τις Γ.Σ.Ε.Ε λόγο των βίαιων παρεμβάσεων του Π.Α.Μ.Ε  έδωσαν τις καλύτερες «υπηρεσίες» στην κυβέρνηση ώστε να περάσει το αντεργατικό «αναπτυξιακό» (έτσι όπως το χαρακτηρίζει) νομοσχέδιο , χωρίς να μπορούν αυτά τα συνδικαλιστικά όργανα να προκηρύξουν Απεργία, αποτρέποντας   αγώνες εναντία αυτών των επιθέσεων στην εργατική τάξη. Στηρίζουμε την απεργία της 24-9-2019 την οποία πλέον ανακηρύσσουν Ομοσπονδίες και εκλεγμένες διοικήσεις Εργατικών Κέντρων, και προτρέπουμε τους εργαζόμενους οι οποίοι καλύπτονται από τις αποφάσεις των συνδικάτων   αυτών να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ :
  • ΣΤΗΝ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΕΔ
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ  ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ
  • ΣΤΗΝ  ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ  ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ   ΛΗΨΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΤΡΩΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  • ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ