Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ετήσια χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για τις Φιλαρμονικές της Κέρκυρας ζητά ο Δημήτρης Μπιάγκης

Μπιάγκης Δημήτρης
20 Σεπτεμβρίου 2019 / 07:39

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

ΑΘΗΝΑ.  Επίκαιρη ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με την οικονομική στήριξη των Φιλαρμονικών Μουσικών Σχολών της Κέρκυρας.

Ο κος Μπιάγκης ρωτά την Υπουργό αν προτίθεται να ενισχύσει τις Φιλαρμονικές του νησιού σε ετήσια βάση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού ή αν σκοπεύει να τις εντάξει σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το γραφείο του Δημήτρη Μπιάγκη αναφέρει:

«Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κέρκυρας, κ. Δήμητρης Μπιάγκης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 21/19-9-2019 Επίκαιρη Ερώτησή του καλεί την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη να του απαντήσει από το βήμα της Βουλής για την «οικονομική στήριξη των Φιλαρμονικών Μουσικών Σχολών της Κέρκυρας».

Στην Επίκαιρη Ερώτησή του, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής τονίζει ότι:

«Οι 18 Φιλαρμονικές που υπάρχουν σήμερα στην Κέρκυρα είναι ουσιαστικά μουσικά σχολεία που παρέχουν δωρεάν μουσική εκπαίδευση στους νέους και στις νέες του νησιού. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία σ’ ένα νησί 110.000 κατοίκων να υπάρχουν ενεργοί 3.000 – 4.000 μουσικοί, είτε ζουν στο νησί, είτε εκτός αυτού».

Επειδή, κατά τον κ. Μπιάγκη, οι Φιλαρμονικές του νησιού της Κέρκυρας επιτελούν έναν ιδιαίτερα εκπαιδευτικό, πολιτισμικό, κοινωνικό ρόλο ζητά από την Υπουργό στην Επίκαιρη Ερώτηση που αναμένεται, (βάση του Κανονισμού της Βουλής), να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη βδομάδα, να του απαντήσει εάν προτίθεται να ενισχύσει τις Φιλαρμονικές του νησιού της Κέρκυρας σε ετήσια βάση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου, όπως επίσης και να τον ενημερώσει εάν σκοπεύει να τις εντάξει σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο».