Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να μπει ξανά στη φυλακή ο «βιαστής του Κάβου»

Βιαστής
20 Σεπτεμβρίου 2019 / 08:45

ΗΝΩΜ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Ψηλά στις ειδήσεις των βρετανικών μέσων ξαναβρέθηκε το θέμα της αποφυλάκισης του «βιαστή του Κάβου» με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για να ξαναμπεί στη φυλακή.

Το κείμενο μέσα σε τρεις ημέρες έχει ξεπεράσει τις τρεις χιλιάδες υπογραφές. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ασπιώτη, τον άντρα που το 2010 είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε. Ήταν η δεύτερη καταδίκη του Ασπιώτη καθώς και το 2007 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για βιασμούς τριών γυναικών από το 1997 μέχρι το 2005. Είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις.

Το 2010 ο Ασπιώτης καταδικάστηκε σε 52 χρόνια κάθειρξη γεγονός που σημαίνει ότι επρόκειτο να μείνει στη φυλακή μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Παρ' όλα αυτά βγήκε μόλις έξι χρόνια μετά, εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία αλλά και στην Κέρκυρα. Τα θύματά του ήταν κυρίως Βρετανίδες. 

Ο σάλος που είχε δημιουργηθεί είχε μάλιστα προκαλέσει την αντίδραση των επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας, που είχαν ζητήσει δια του προέδρου του σωματείου, την παρέμβαση του ΕΟΤ για να κατευναστεί το κύμα δυσφήμισης του νησιού.    

Ο ΕΟΤ μάλιστα είχε ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό, λέγοντας ότι τις προσεχείς εβδομάδες να προβεί σε ενέργειες «που θα συμβάλουν σημαντικά στην βελτίωση του αρνητικού κλίματος».
Ωστόσο, σε πρωινή εκπομπή του ITV, φιλοξενήθηκε προ ημερών, Βρετανίδα αεροσυνοδός, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε πέσει θύμα του. Το θέμα άρχισε ξανά να αναπαράγεται από τα μέσα ενημέρωσης.