Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα με Χατζηδάκη για απορρίμματα & ελαιοτριβεία

Γκίκας Στέφανος
20 Σεπτεμβρίου 2019 / 13:11

«Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι υπάρχει η κατανόηση, η θέληση και η πολιτική βούληση για την προώθηση αποδεκτών λύσεων...» υπογράμμισε ο Βουλευτής Κέρκυρας μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος

ΑΘΗΝΑ.  Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Όπως ενημερώνει σχετικά το γραφείο του Βουλευτή Κέρκυρας:

«Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα, δηλαδή στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης υπάρχει η πολιτική βούληση για την προώθηση των διαδικασιών, ώστε το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, όπως άλλωστε επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων.

Εξετάστηκαν επίσης τρόποι για την διαχείριση των απορριμμάτων κατά την μεταβατική περίοδο, έως ότου δηλαδή ολοκληρωθεί το εργοστάσιο. Για τον λόγο αυτό, κατά την συζήτηση ήταν παρών και ο Γ.Γ. Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων, Εμμανουήλ Γραφάκος.

Εν συνεχεία ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τον Υπουργό για το μείζον ζήτημα της σφραγίσεως των ελαιοτριβείων στην Κέρκυρα και ζήτησε την ένταξη της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων ελαιοτριβείων –που είναι η μόνη αποδεκτή λύση– σε Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Με εντολή του Κωστή Χατζηδάκη, θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τον Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο–Ευάγγελο Αραβώση, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι–προγράμματα χρηματοδότησης της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων ελαιοτριβείων.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την σημερινή μου συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και με τον Γ.Γ. Εμμανουήλ Γραφάκο ετέθησαν τα ζητήματα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της επικείμενης σφράγισης των ελαιοτριβείων στην Κέρκυρα.

Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι υπάρχει η κατανόηση, η θέληση και η πολιτική βούληση για την προώθηση αποδεκτών λύσεων. Θα ενημερώσω την κα Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους μας, και από κοινού θα εργαστούμε για την εξεύρεση των πλέον πρόσφορων λύσεων».