Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξέσπασμα Γαλιατσάτου για τα... «άδεια ντουλάπια» στη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος
23 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:12

Ανακοίνωση της παράταξης του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων μετά την επίσκεψη του Βουλευτή Ζακύνθου με τη ΝΔ, Διονύση Ακτύπη στον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειάκη παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.» με επικεφαλής τον πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, αναφορικά με δηλώσεις, οι οποίοι αναπαράχθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ, μετά την επίσκεψη του Βουλευτή Ζακύνθου με τη ΝΔ, Διονύση Ακτύπη στα γραφεία της Π.Ε. Ζακύνθου και τη συνάντησή του με τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Στασινόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» αναφέρει:

«Πριν λίγες ημέρες, μετά από την επίσκεψη του βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη στα γραφεία της ΠΕ Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την συνάντηση του με τον α/ρχη κ. Στασινόπουλο και τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Καποδίστρια και κ. Μοθωναίου, ακολούθησαν δηλώσεις τους που αναπαράχθηκαν ευρέως από τα τοπικά ΜΜΕ.

Κοινός τόπος των δηλώσεων τους αυτών ήταν η εμφανέστατη προσπάθεια να μηδενιστεί και να απαξιωθεί το έργο και οι δράσεις της Περιφερειακής Αρχής της ΑΝΑΣΑ για την Ζάκυνθο και τους κατοίκους της.

«Βρήκαμε άδεια ντουλάπια», «δεν υπάρχουν μελέτες», «ξεκινάμε από το μηδέν» ήταν το βασικό μοτίβο των δηλώσεων διανθισμένο με τοπικιστικές κορώνες «είμαστε οι πιο αδικημένοι», με μεγάλη δόση αυταρέσκειας «εμείς δεν ήλθαμε για τις καρέκλες» αλλά και με αστειότητες για «δημόσιο διάλογο μπροστά στα ΜΜΕ » όπου θα λάμψει δήθεν η αλήθεια!

Ορισμένα στοιχεία αντί απάντησης στην αμετροέπεια των νεόκοπων.

Έργα
Αυτή την στιγμή εκτελούνται 13 έργα και δράσεις ενταγμένες στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ αποκλειστικά για την Ζάκυνθο με προϋπολογισμό 11,4 εκατομμύρια ευρώ, πέραν της συμμετοχής της Ζακύνθου σε οριζόντιες δράσεις όπως, για παράδειγμα, ο εργαστηριακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός όλων των σχολείων, η προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, η προμήθεια ειδικών σωστικών οχημάτων πολιτικής προστασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μόνο στα δυο προηγούμενα έτη 2017 και 2018 ασφαλτοστρώθηκαν η ανακατασκευάστηκαν 16,56 km εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου ενώ έγιναν παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε μήκος 59,965 km χειμάρρων και ρεμάτων.

Τρία οικοδομικά έργα ολοκληρώθηκαν από το 2015-2017: η Κατοικία Φώσκολου, η «Λέσχη ο Ζάκυνθος» και το κτήριο πολλαπλών χρήσεων στον Άγιο Κήρυκα, προϋπολογισμού 790.000 ευρώ.

Επίσης στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ υλοποιούνται στην Ζάκυνθο έργα και δράσεις ύψους 34,2 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων το έργο του Λιμανιού στον Άγιο Νικόλαο Βολιμών και το εμβληματικό έργο της επισκευής και ανάδειξης του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια.

Μελέτες
Οι μελέτες που εκπονήθηκαν ή εκπονούνται αυτή την στιγμή είναι: η μελέτη του δρόμου «11η επαρχιακή οδός Ζακύνθου -Βολιμών», η μελέτη για την θέση «Κολοσύρτης» στον δρόμο Αλυκές-Ξύγκια, η μελέτη για την θέση «Κόκκινος βράχος», η μελέτη για το λιμάνι Αγίου Νικολάου Βολιμών, η μελέτη για το λιμάνι στα Στροφάδια, η μελέτη για το παλιό νοσοκομείο, η μελέτη για τις σημειακές βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο της Ζακύνθου και ασφαλώς η μελέτη για το υδατοδρόμιο.

Προγραμματικές συμβάσεις
Υπάρχουν αυτή την στιγμή σε ισχύ 8 προγραμματικές συμβάσεις που καλείται να υλοποιήσει η ΠΕ Ζακύνθου με προϋπολογισμούς 14,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτές περιλαμβάνεται το έργο «εκσυγχρονισμός-βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων δημοτικού γηπέδου Αμπελοκήπων», η «Ανακαίνιση του κτιρίου-γηροκομείου ΟΔΑΖ», η «επισκευή παλαιού σχολείου Αγαλά και διαμόρφωση προαύλιου χώρου» και οι «εγκαταστάσεις/δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης αστικών στερεών αποβλήτων δήμου Ζακύνθου».

Μια παραίνεση στους αμετροεπείς νεόκοπους.

Ασχοληθείτε με την ολοκλήρωση των έργων που έχουν δρομολογηθεί από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ.

Ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις προγραμματικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ.

Χρηματοδοτήστε και υλοποιήστε τις μελέτες που είναι ήδη έτοιμες από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ.

Αναμετρηθείτε με το καθήκον σας και τότε, αν τα πράξετε όλα αυτά και σας απομείνει χρόνος μέχρι το τέλος της θητείας σας, ξανασκεφθείτε αν πρέπει να εκστομίσετε τέτοιες αμετροέπειες.

Ο κ. Ακτύπης
Κατά τον κ. βουλευτή για την σύληση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου είναι υπεύθυνη η περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ!

Η ΑΝΑΣΑ έδωσε μεγάλη μάχη μέσα σε μια δύσκολη δημοσιονομική περίοδο για να παραχωρηθεί στην ΠΕ Ζακύνθου και κατά συνέπεια στην τοπική κοινωνία το κτίριο του παλιού νοσοκομείου. Τούτο έγινε κατορθωτό και υπεγράφη πρωτόκολλο παράδοσης την 04/07/2017 ενώ στο επόμενο διάστημα εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση με 500.000 ευρώ της μελέτης για την νέα διαρρύθμιση και την επισκευή/αναβάθμιση του.

Αλήθεια, μπορεί να μας πει ο κ. βουλευτής τι έπραξε, από το 2012 που έγινε η μετεγκατάσταση, η διοίκηση για να το προστατεύσει και ιδιαίτερα τι έπραξε ο ίδιος ως γιατρός και ευαισθητοποιημένο στέλεχος του κόμματος που κυβερνούσε τότε;

Οι πραγματικές αιτίες
Αλλά φαίνεται ότι αυτές οι «τζάμπα μαγκιές» δεν είναι τόσο αθώες από κάποιους που απλά …δεν ξέρουν να βρουν τους φακέλους!

Πίσω από αυτό το θόρυβο προσπαθούν να κρύψουν και να κρυφτούν.

Να κρύψουν την πρόθεση τους να επέμβουν στην ήδη αποφασισμένη χωροταξία master plan του λιμανιού της Ζακύνθου αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Να κρυφτούν χωρίς να πάρουν θέση για την περίεργη αναζωπύρωση του θέματος της ψευδοαγοραπωλησίας στα ορεινά και της προσπάθειας της κυβέρνησης να επηρεάσει δικαιοσύνη και κατοίκους ότι δήθεν πρόκειται για …εξαιρετική επένδυση!

Ματαιοπονούν όμως. Γιατί η ΑΝΑΣΑ είναι παρούσα μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Για να απαιτήσει αφ ενός την ολοκλήρωση ενός μεγάλου σχεδιασμού που είναι σε εξέλιξη από την περίοδο 2014-2019 και αφ ετέρου για να μην επιτρέψει την υιοθέτηση πολιτικών που θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και τους πολίτες για την εξυπηρέτηση ανομολόγητων οικονομικών συμφερόντων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά»