Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση διοίκησης του νοσοκομείου Κέρκυρας με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Νοσοκομείο Κέρκυρας
23 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης σε σχέση με το Νοσοκομείο Κέρκυρας, συζήτησε σήμερα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη Διοίκηση του ιδρύματος

Μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης του Γ.Ν. Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την οποία από πλευράς της διοίκησης συμμετείχαν, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Κακαβίτσας και το μέλος του Δ.Σ. κ.Ζήκος, τέθηκαν από πλευράς της διοίκησης του νοσοκομείου τα εξής ζητήματα:

1. Η ένταξη στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων άμεσα 21 έργων, για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Για τον εξοπλισμό αυτό, το νοσοκομείο έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία διαβούλευσης, σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών και εγκρίσεων σκοπιμότητας.
Το σχετικό αίτημα προς τη διαχειριστική αρχή και την περιφέρεια Ιονίων νήσων για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ Ιονίων έχει αποσταλεί από τον Ιούλιο και δεδομένης της καθυστέρησης που ήδη υπάρχει, ζητήθηκε από τη νέα περιφερειάρχη η επίσπευση της διαδικασίας για την ένταξη του εξοπλισμού αυτού στο ΕΣΠΑ.
Διερευνήθηκε επίσης η ένταξη στο ΕΣΠΑ 41 ακόμα έργων, τα οποία το νοσοκομείο ετοιμάζει αυτό τον καιρό και για τα οποία θα ζητηθεί στο προσεχές διάστημα η ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Διερευνήθηκε ακόμα η διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ της μονάδας απεξάρτησης διάπλους, για την οποία το νοσοκομείο έχει ζητήσει από τον Μάιο, από το υπουργείο Υγείας, τροποποίηση της σχετικής απόφασης καταμερισμού κονδυλίων, ώστε να μπορεί και η συγκεκριμένη μονάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ
Η περιφερειάρχης ενημερώθηκε επίσης για το ζήτημα του κτηρίου στην πάνω πλατεία, που προορίζεται για το νέο Κέντρο Ψυχικής υγείας και το οποίο παραμένει μπλοκαρισμένο, λόγω δικαστικής απόφασης απαγόρευσης της συνέχισης των εργασιών. Συζητήθηκε η πιθανή επανένταξη στο ΕΣΠΑ μετά την απεμπλοκή από το δικαστική διαδικασία.

2. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της αύξησης της επιχορήγησης από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων, του επιδομάτων των 350 ευρώ/μήνα, που δίνει η Περιφέρεια για την προσέλκυση επικουρικών ιατρών, ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρων για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών στο νοσοκομείο και να λυθεί κυρίως το πρόβλημα έλλειψης ενδιαφερομένων για τη στελέχωση της Παθολογικής κλινικής.

3. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της λήξης των συμβάσεων των καθαριστών και τραπεζοκόμων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου της 31/12/2019 και της έλλειψης αντίστοιχης νομοθεσίας για το 2020. Διερευνήθηκε η δυνατότητα παρέμβασης της περιφερειάρχη, στην κεντρική εξουσία, ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή των εργολαβικών συνεργείων στο νοσοκομείο.

4. Τέλος συζητήθηκε η βελτίωση της κατάστασης της υφιστάμενης υπόγειας διάβασης στην εθνική οδό Παλαιοκαστρίτσας, για την διευκόλυνση της πρόσβασης των πεζών στο νοσοκομείο ώστε να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα στο μέλλον.