Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση «Μνήμη θανάτου» από το Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας στο Δημοτικό Θέατρο

2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
23 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:59
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας (Κατάστημα Κράτησης) διοργανώνει στο Δημοτικό

Θέατρο Κέρκυρας τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:30, εκδήλωση με τίτλο: «Μνήμη θανάτου». Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκαν κείμενα των μαθητών - κρατουμένων που αναφέρονται σε δυο βασικές ιδέες, όπως αυτές σκιαγραφούνται και στη νουβέλα του Λέοντος Τολστόι που θα παρουσιαστεί θεατρικά το βράδυ αυτό:
α/ Η κρίση του Δικαστή ως υποκειμένου και
β/ Θάνατος είναι η ανώφελη ζωή που ζούμε.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

• 20:30 Εισήγηση του Γεώργιου Ξηροπαΐδη, Καθηγητή Φιλοσοφίας του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρ. Κοσμήτορα της Α.Σ.Κ.Τ. με θέμα: «Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς ή η (αυθεντική) εμπειρία θανάτου» (διάρκεια: 15')
• 20:45 Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλιτς» βασισμένη στη φιλοσοφική νουβέλα του Λέοντος Τολστόι, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, με τους ηθοποιούς Γιώργο Γαλίτη και Θανάση Κουρλαμπά (διάρκεια: 90 ́). Η παράσταση διανύει τον δεύτερο χρόνο επιτυχημένης πορείας στην Αθήνα (θέατρο Αλκμήνη / θεατρική εταιρία APRIORI).
• 22:15 Για όσες/ους ενδιαφέρονται, μετά την παράσταση, ο κ. Ξηροπαΐδης θα προχωρήσει σε σύντομο σχολιασμό και διάλογο με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης στο φουαγιέ του θεάτρου (διάρκεια: 30 ́). Στον χώρο θα προβάλλονται αποσπάσματα κειμένων των μαθητών - κρατουμένων του σχολείου φυλακών αναφερόμενα στην ιδέα της "Μνήμης Θανάτου", στηριγμένα σε προσωπικές εμπειρίες τους.
Διοργάνωση: Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας.
Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο Πλους & στο κατάστημα Κορνίζα: 10€ / φοιτητικά - ανέργων: 6€.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σχολείου Φυλακών.
Οι πόρτες θα κλείσουν στις 20:30, για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να προσέλθετε μισή ώρα νωρίτερα.
Χορηγός επικοινωνίας: ΚΥΜΑ FM.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους κ. Αντρέα Τρύφωνα (7ΤΕΧΝΩΝ) και στον Χαράλαμπο Βούλγαρη (Kontokali Bay). Με τη στήριξη του Δήμου Κέρκυρας.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.