Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης για την πτώχευση της Thomas Cook

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
23 Σεπτεμβρίου 2019 / 13:40

Ανακοίνωση του Βουλευτή Κέρκυρας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά την πτώχευση του μεγάλου Tour Operator

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τις τελευταίες εξελίξεις μετά την πτώχευση της Thomas Cook σχολίασε με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας αναφέρει:

«Δυστυχώς, αυτό που όλοι απευχόμασταν να συμβεί αποδείχτηκε αναπόδραστη εξέλιξη και το πρωί της Δευτέρας, το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο στον κόσμο, η Thomas Cook, ξεκίνησε τη διαδικασία υποχρεωτικής εκκαθάρισης, δηλαδή πτώχευσε με τεράστιες αλυσιδωτές συνέπειες για το παγκόσμιο τουριστικό κύκλωμα, αλλά και για την Κέρκυρα ως τουριστικό προορισμό και ειδικά για τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο του νησιού.

Μπροστά σε αυτές τις αρνητικές για τον τουρισμό μας εξελίξεις αυτό που προέχει είναι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες και θεσμικοί φορείς να συμβάλουν, ο καθένας από την πλευρά του, στον «απεγκλωβισμό» όσων επισκεπτών βρίσκονται στο νησί μας, έτσι ώστε να μην υπάρξουν παράπονα και άλλα παρεπόμενα γεγονότα που ενδεχομένως δυσφημίσουν τον τουριστικό μας προορισμό.

Από την πλευρά μας είμαστε σε συνεχείς επαφές με τους αρμοδίους φορείς και την κυβέρνηση, έτσι ώστε να φανούμε χρήσιμοι στην κατεύθυνση ομαλοποίησης και διευθέτησης του όλου προβλήματος».