Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον Κερκυραίο θαλασσοπόρο Πέτρο Κλουδά τιμά ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας

ΟΛΚΕ
24 Σεπτεμβρίου 2019 / 11:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Κερκυραίο “Θαλασσοπόρο” Πέτρο Κλουδά, έναν άνθρωπο - θρύλο μιας άλλης εποχής πιο ρομαντικής,

θα τιμήσει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας σε μια σεμνή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 μ.μ. στα γραφεία του, στο Νέο Λιμάνι.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.ΚΕ. αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Π. Κλουδά έναν “Περιπλανώμενο Οδυσσέα” ο οποίος αναζητώντας τη δική του Ιθάκη, έκανε την δεκαετία του ‘60 απίστευτα κατορθώματα στην θάλασσα, είτε με κουπιά είτε με πανιά, θα τον βραβεύσουν όπως αρμόζει στην ταπεινότητα του χαρακτήρα του και την ανιδιοτέλεια των κατορθωμάτων, που τον έκαναν γνωστό στα πέρατα του κόσμου.



Ο Πέτρος Κλουδάς στα 25 του χρόνια τότε, αποφάσισε να κάνει το πρώτο σπουδαίο εγχείρημα διασχίζοντας με ένα ξύλινο κανό την Αδριατική θάλασσα και δαμάζοντας τα κύματα, ενώ λίγα χρόνια αργότερα στα χνάρια του Οδυσσέα ξεκίνησε για το δύσκολο ταξίδι μεταξύ Τροίας και Ιθάκης απόστασης 5.000 μιλίων με το  μικρό του σκάφος “Corfu”.




Και τα δυο ταξίδια του στέφθηκαν με επιτυχία στέλνοντας το μήνυμα ότι όλα είναι δυνατά εάν υπάρχει ελπίδα, θάρρος και πίστη σε αρχές και αξίες. Έκτοτε η ζωή του είναι ένα διαρκές ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Ο Κερκυραίος Θαλασσοπόρος τιμής ένεκεν, θα κατέχει μια δωρεάν θέση στο παλιό λιμάνι για όσο χρονικό διάστημα το ιστορικό σκάφος του βρίσκεται στην θάλασσα, γιατί μετά όταν βγει στη στεριά, θα κοσμεί το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης του Ο.Λ.ΚΕ. το οποίο σε λίγο καιρό θα είναι μια πραγματικότητα για την Κέρκυρα.
 

Οι φωτογραφίες προέρχονται απότο προσωπικό αρχείο του Πέτρου Κλουδά.