Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.ΣΥ: «Έπεσαν οι μάσκες, σηκώνουν μανίκια για να μοιραστούν την πίτα»

ΛΑ.ΣΥ.
26 Σεπτεμβρίου 2019 / 09:09

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις συνεργασίες της Κράτσα με Σπύρου και Αλεξάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη ΛΑ.ΣΥ., με αφορμή τη συνεργασία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, αφ' ενός με την παράταξη του Σπύρου Σπύρου, αφ' ετέρου μ' εκείνη του Αλέξανδρου Αλεξάκη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του «γάμου» των συνδυασμών Κράτσα (ΝΔ1)-Σπύρου (ΝΔ2)-Αλεξάκη (ΚΙΝΑΛ) δεν οφείλονταν σε ασυμφωνία χαρακτήρων, αλλά στις επίπονες διαπραγματεύσεις για την προίκα, η οποία μάλλον δεν έχει κλείσει ακόμα.

Στάχτη στα μάτια, ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων και δηλώσεων από τους εκπροσώπους και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα περί μη συνεργασίας.

Στάχτη στα μάτια και ο ενδοοικογενειακός καυγάς των συνδυασμών Κράτσα -Σπύρου.

Τελικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αυτοί οι άσπονδοι “εχθροί” να συνεργάζονται φυσικά με το χιλιοειπωμένο επιχείρημα «το καλό του τόπου και της κοινωνίας». Για το ίδιο “καλό” κατέβηκαν σε χωριστά ψηφοδέλτια για το ίδιο “καλό” τώρα συμμαχούν. Ω πόση υποκρισία λαέ μου!

Για να ξεγελάσουν και να αρπάξουν την ψήφο του λαού:

Εμφανίστηκαν ως «ανεξάρτητοι», «ανένταχτοι», «ακομμάτιστοι» και από εκείνους που τους στήριξαν σαν οι καταλληλότεροι και, ίσως, οι μοναδικοί που μπορούν να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που βασανίζουν το λαό μας στα Ιόνια νησιά, ενώ είναι εξαρτημένοι «ως τα μπούνια» από τα κόμματά τους και, κυρίως, την πολιτική τους.

Για να ενσωματώσουν και να υποτάξουν το λαό:

Πουλάνε το παραμύθι της συνεργασίας για τα τοπικά προβλήματα, κρύβοντας την ένοχη πολιτική του κέρδους που τα γεννά και την αντιδραστική λογική κόστους-οφέλους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Είναι ένας γάμος ταιριαστός αφού συμφωνούν και προωθούν

Τη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων. Την ανταποδοτικότητα που φορτώνει νέα οικονομικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες. Την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τις ιδιωτικοποιήσεις, την παράδοση του δημόσιου πλούτου, το μνημονιακό πλαίσιο και τις περικοπές δαπανών για βασικά έργα και παρεμβάσεις προς όφελος της λαϊκής οικογένειας.. Όλοι τους είναι με τις «ελάχιστες κοινωνικές παροχές» – ψίχουλα για τον λαό, με την πολιτική της ΕΕ που προσφέρει απλόχερα προγράμματα για να τα ροκανίσουν οι λίγοι και χορτάτοι ενώ έργα όπως η αντιπλημμυρική-αντιπυρική και αντισεισμική προστασία θεωρούνται μη επιλέξιμα.

Για μας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία , απλά ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και “να σηκώσουν τα μανίκια” για να μοιράσουν και να μοιραστούν την πίττα, για να κάνουν τα χατίρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα σχέδια αυτού του γάμου μπορεί να τα χαλάσει ο λαός των Ιονίων Νήσων δυναμώνοντας τους αγώνες του, πετώντας στον “κάλαθο των αχρήστων” την κοροϊδία και το συμβιβασμό και βάζοντας αποφασιστικά μπροστά τη διεκδίκησή των σύγχρονων αναγκών του».