Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλεξάκης δεν πήρε ΟΚ για συνεργασία, λέει ο Β. Κεγκέρογλου

Κεγκέρογλου Βασίλης
26 Σεπτεμβρίου 2019 / 15:42

«Όσα λέει περί κατευθύνσεων, τις οποίες δήθεν ζήτησε και πήρε από το Κίνημα Αλλαγής, για ενδεχόμενη συνεργασία του με την παράταξη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, είναι τελείως ψευδή!»

ΑΘΗΝΑ.  «Ξεσπάθωσε» κατά του Αλέξανδρου Αλεξάκη ο Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά την επισημοποίηση του «γάμου» του -σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου- με την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου!

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής δε «μάσησε τα λόγια του» στην επικοινωνία που είχε μαζί του το enimerosi.com στην προσπάθειά της να... αποκωδικοποιήσει την υπόθεση, που -κακά τα ψέματα- έχει δημιουργήσει έντονους «τριγμούς» και «εμφύλιο-πολεμικό» κλίμα στις τάξεις του Κινήματος.

«Ο Αλεξάκης είναι ψεύτης! Όσα λέει περί κατευθύνσεων, τις οποίες δήθεν ζήτησε και πήρε από το Κίνημα Αλλαγής, για ενδεχόμενη συνεργασία του με την παράταξη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, είναι τελείως ψευδή! Ουδέποτε ο Αλέξανδρος Αλεξάκης πήρε το «ok» από τα κεντρικά όργανα του κινήματός μας για να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του προσωπικού του σχεδίου. Ο ίδιος μπορεί να λέει ότι πήρε το «πράσινο φως» από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη. Πολύ απλά ο Αλεξάκης λέει ψέματα!»

Τάδε έφη αποκλειστικά στο enimerosi.com ο Βασίλης Κεγκέρογλου, με τον Γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ., μάλιστα, να εκφράζει και την απογοήτευσή του για το ότι ένα στέλεχος, το οποίο -σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου- στηρίχθηκε με όλες τις δυνάμεις του κινήματος, επέδειξε τέτοια συμπεριφορά.

«Ήλθα πρόσφατα, όπως γνωρίζετε στην Κέρκυρα, για να συζητήσουμε με τα τοπικά όργανα το θέμα αυτό, που δημιουργήθηκε με τον Αλεξάκη, κι εκείνος, ενώ τον περίμενα, με έστησε και δεν εμφανίστηκε ποτέ! Είναι πραγματικά λυπηρό ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος πήρε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη στήριξή μας, να επιδεικνύει τέτοιου είδους συμπεριφορές...», προσέθεσε με νόημα ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, εξάλλου, σε ερώτηση του enimerosi.com αν θα πρέπει να περιμένει κανείς τη διαγραφή του Αλέξανδρου Αλεξάκη από το ΚΙΝ.ΑΛ. δεδομένης και της έντονης πίεσης, την οποία ασκούν τα τοπικά στελέχη του κινήματος στην Κέρκυρα, απάντησε: «Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να υπάρξει πρόταση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής για διαγραφή ενός στελέχους. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο, θα δρομολογηθούν οι όποιες διαδικασίες προβλέπονται από το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής».

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Συντονιστή του Νομαρχιακού Οργάνου του ΚΙΝ.ΑΛ στην Κέρκυρα, Νίκο Τησαρχόντου, δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί εκ νέου η Ν.Ε. Κέρκυρας, καθώς είναι ομόφωνη η απόφαση του εν λόγω Οργάνου κατά της συνεργασίας με Κράτσα. Όπως ορίζεται, όμως από τις διαδικασίες, πρέπει να υπάρξει πρόταση από το τοπικό θεσμικό Όργανο για να διαγραφεί ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ξεκαθάρισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου για την περίπτωση του επικεφαλής της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας».

Την πρόθεση να ζητήσει διαγραφή ανακοίνωσε η Δημοτική Οργάνωση Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ και ο Γραμματέας της, Κώστας Στογιάννος.