Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλ. Αυλωνίτης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
27 Σεπτεμβρίου 2019 / 09:29

«Η Κέρκυρα, οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά οφείλουν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, μορφοποιώντας νέα τουριστικά προϊόντα και αναπτύσσοντας θεματικές μορφές τουρισμού...» επισημαίνει ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτική Συμμαχία

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία γιορτάζεται σήμερα, ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Κέρκυρα, οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά εκπάγλου φυσικής ομορφιάς, με πολιτισμικούς «θησαυρούς» και ισχυρό ιστορικό αποτύπωμα, οφείλουν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, μορφοποιώντας νέα τουριστικά  προϊόντα και αναπτύσσοντας θεματικές μορφές τουρισμού στοχεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που συνεχίζει να αποτελεί ζητούμενο.

Ταυτοχρόνως οφείλουμε αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό «εργαλείο» που μας παρέχει η Ε.Ε και παράλληλα, διεκδικώντας μεθοδικά και τεκμηριωμένα χρηματοδοτήσεις από την Ελληνική πολιτεία, να εκσυγχρονίσουμε τις κοινωνικές υποδομές που σχετίζονται με την υδροδότηση των νησιών μας, το οδικό δίκτυο, το αποχετευτικό και άλλα. Το μεγάλο έργο των Φραγμάτων, οι παρακάμψεις και ο άξονας βορά – νότου πρέπει να είναι διεκδικήσεις και στοχεύσεις που θα πάρουν σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά μου με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού που είναι αφιερωμένος στην εργασία, διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι όπως απορρέει από τον θεσμικό μου ρόλο θα βρίσκομαι κοντά στους εργαζομένους και στους επαγγελματίες τους τουρισμού προασπίζοντας τα δικαιώματα τους και διεκδικώντας την θεσμική θωράκιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους.

Όλοι μαζί θα πρέπει να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της συνεννόησης ως τελικό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο στο τέλος κάθε τουριστικής περιόδου και πριν την έναρξη της περιόδου των διεθνών τουριστικών εκθέσεων να πραγματοποιείται μια συνάντηση (Συνέδριο, ημερίδα) όλων των εμπλεκομένων φορέων όπου θα γίνεται ο απολογισμός της χρονιάς και θα τίθενται οι στόχοι της επόμενης».