Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση Κράτσα σε Γαλιατσάτο: «Στην Αυτοδιοίκηση πρέπει οι δυνάμεις να συνεργάζονται»

Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Ρόδη
27 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:38

Τι είπε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στον επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» μετά τα όσα εκείνος της καταλόγισε για τη συνεργασία της με την παράταξη Σπύρου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Θέση στα όσα της καταλογίζει ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θεόδωρος Γαλιατσάτος για τη συνεργασία της με τον Σπύρο Σπύρου και την παράταξη «Ιόνιος Συμμαχία», πήρε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε σε δηλώσεις της πως εκείνη και η παράταξη της παραμένουν σταθεροί στις προεκλογικές τους δεμσεύσεις, οι οποίες μιλούσαν για όσο το δυνατόν ευρύτερες συνεργασίες στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, «η Αυτοδιοίκηση αποτελεί χώροο, στον οποίο οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συνεργαστούν...»

Ειδικότερα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων απαντώντας στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο τόνισε:

«Όλες αυτές οι δηλώσεις έχουν μόνο λεκτική σημασία και χαρακτηριστικά, διότι στην πολιτική αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Εμείς, λοιπόν, είμαστε πιστοί -κι όσοι παρακολούθησαν τον προεκλογικό μας αγώνα, το ξέρουν αυτό- σε όσα είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά τονίζοντας την ανάγκη για συνεργασίες.

Ακόμα κι όταν ήρθε ο νόμος της κυβερνησιμότητας, ο οποίος μας έδωσε περισσότερες δυνατότητες, από όσες υπολογίζαμε, για να προχωρήσουμε μόνοι μας -ως ο συνδυασμός που κέρδισε τις εκλογές- εμείς από την πρώτη στιγμή κάναμε σαφές ότι θεωρούμε την Αυτοδιοίκηση έναν τόπο πολιτικό και όχι τακτικιστικό.

Πιστεύουμε στη συνεργασία, την υπομονή, τη συζήτηση και τη συνεννόηση και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να κάνουμε πράξη αυτή τη συνεργασία.

Εμείς πιστεύουμε ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος, που μπορούν οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για το καλό του τόπου και για το θετικό αποτέλεσμα.

Με το σχήμα μας μένει να το δούμε πλέον αυτό και στην πράξη».