Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θ. Γαλιατσάτος: «Όψιμο το ενδιαφέρον κάποιων για το Αχίλλειο»

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
01 Οκτωβρίου 2019 / 12:51

Ο πρώην Περιφερειάρχης «καρφώνει» κάποιους, για τους οποίους τονίζει ότι έχουν συμβάλλει με πράξεις ή παραλείψεις για τη σημερινή κατάσταση του Αχιλλείου υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 12,2 εκατ. €

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Για «ξαφνικά μεγάλο & όψιμο ενδιαφέρον» για το Αχίλλειο και μάλιστα, από κάποιους που «έχουν συμβάλλει με πράξεις και παραλείψεις» προκειμένου να βρθεί στην κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα το ιστορικό ανάκτορο-μουσείο, έκανε λόγο -μέσω ανάρτησής του στο Facebook- ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.» υπογραμμίζει μάλιστα, την ύπαρξη εξασφαλισμένης χρηματοδότησης ύψους 12.200.000 € μέσω του Προγράμματος Επενδύσεων / ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Αναλυτικά ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Ξαφνικά μεγάλο (!) και εντελώς όψιμο ενδιαφέρον για το ΑΧΙΛΛΕΙΟ και μάλιστα από κάποιους που με την παρουσία τους στα «κοινά» της Κέρκυρας έχουν συμβάλλει με πράξεις και παραλείψεις τους στην σημερινή άσχημη εικόνα του ιστορικού ανακτόρου.

Έχουμε ενημερώσει με συνέντευξη τύπου και δελτίο τύπου από τις 25/7/2019 ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «κλείδωσε» χρηματοδότηση ύψους 12,2 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ / ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων και εξέδωσε ειδική και αποκλειστική πρόσκληση ώστε ο ιδιοκτήτης του ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ (ΕΤΑΔ) να καταθέσει αίτηση/πρόταση για την χρηματοδότηση της επισκευής και αναβάθμισης του.

Η πρόσκληση λήγει την 31/10/2019.

Συνεπώς, και υπο κανονικές συνθήκες, μέχρι τέλος του 2019 το έργο θα εχει ενταχθεί και η ΕΤΑΔ θα μπορεί να προχωρήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την εξεύρεση αναδόχου εκτέλεσης του έργου.

Ας σημειωθεί ότι η Π.Ι.Ν. / ΑΝ.Α.Σ.Α. αποφάσισε την πλήρη χρηματοδότηση των 12,2 εκατ ευρώ μετα από μεγάλο διάστημα κωλυσιεργίας της ΕΤΑΔ η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν διέθετε τους απαιτούμενους πόρους».