Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση ποιητικής δουλειάς του Δημήτρη Κοσμά στο Εργατικό Κέντρο

ΤΡΟΠΙΣΜΟΙ
02 Οκτωβρίου 2019 / 06:40
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δημήτρης Κοσμάς επιμελητής βιβλίων και εκδόσεων διοργανώνει παρουσίαση την

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 19.30 στο Εργατικό Κέντρο Σαμάρα 6 στην πρώτη δημόσια παρουσίαση της ποιητικής δουλειάς του. Για τη συλλογή ΤΡΟΠΙΣΜΟΙ θα μιλήσει ο Νευρολόγος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Σπίγγος. Για τη συλλογή Έρωτας για κάθε ενδεχόμενο ο νομικός και συγγραφέας Ζέφυρος Καυκαλίδης. Θα απαγγείλουν οι Θώμη Καρύδη και Σπύρος Βέργης. Στον συντονισμό και την παρουσίαση η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Φωτεινή Τζέκου - Οικονόμου.

Βιογραφικό

O Δημήτρης Κοσμάς γεννήθηκε στη Δάφνη της Κέρκυρας στις 26 Οκτωβρίου 1953. Σπούδασε νομικά και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την επιμέλεια βιβλίων και εκδόσεων από το 1975. Φοίτησε στη Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε ως επιμελητής κειμένων και εκδόσεων με τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους της Θεσσαλονίκης. Διατέλεσε διευθυντής σύνταξης της 20τομης εγκυκλοπαίδειας «2002» και είχε τη γενική επιμέλεια της 28τομης εγκυκλοπαίδειας «ΚΟΣΜΟΣ» των εκδόσεων Θ. Κοντέου. Συνεργάστηκε επίσης ως γλωσσικός επιμελητής στην εγκυκλοπαίδεια «ΠΑΙΔΕΙΑ» του εκδοτικού οίκου «Μαλλιάρης-Παιδεία». Επιπλέον είχε την επιμέλεια πλήθους λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές: «Απλώτριες», «Δίολκοι και τροπισμοί» «Τροπισμοί» και «Έρωτας για κάθε ενδεχόμενο». Έχει συγγράψει το έργο «Αναλυτική Γραμματική της Νέας Ελληνικής» (1978, εκδόσεις 2002). Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1974, με μικρές διακοπές που ταξίδευε ως ναύτης με πλοία του εμπορικού ναυτικού.
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.