Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία έκανε το ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ
03 Οκτωβρίου 2019 / 10:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. την Τετάρτη 2 Οκτώβρη.

ενώ από τα ξημερώματα στήθηκαν απεργιακές φρουρές σε πολλά ξενοδοχεία της Κέρκυρας. Στις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο, απεργοί εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ και άλλα εμπορικά καταστήματα, γραφεία, εργοτάξια, από εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, εκπαιδευτικούς αλλά και συνταξιούχους, φοιτητές, αγρότες κ.ά.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ «η απεργιακή κινητοποίηση ήταν το αποτέλεσμα δουλειάς που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, με ενημέρωση των εργαζομένων, του λαού μας συνολικά για τη νέα αντεργατική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας την σκυτάλη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.



Χαιρετισμό στην συγκέντρωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σπύρος Κανταρέλης, το μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλογών Κέρκυρας Μάριος Αρμενιάκος, η εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Χριστίνα Τζίνη και το μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας Τζένη Σκέμπρη. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης. Σε όλες τις ομιλίες χαιρετίστηκε η παλικαρίσια στάση των χιλιάδων απεργών σε όλη την χώρα που κόντρα στις μεθοδεύσεις, την τρομοκρατία, τις απειλές και την καταστολή των μεγαλοεργοδοτών, της κυβέρνησης, της αστικής "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης και της συνδικαλιστικής μαφίας των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, έκαναν με την σημερινή απεργία το βήμα, ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και καταδικάζοντας το "αναπτυξιακό" πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει. Τονίστηκε παράλληλα ο χαρακτήρας της "ανάπτυξης" που επιδιώκουν, όπως περιγράφεται και μέσα από το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και μεγάλα δώρα για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στον μαζικό και ταξικά προσανατολισμένο αγώνα και δόθηκε υπόσχεση για συνέχιση και περαιτέρω κλιμάκωση, ώστε οι εφιάλτες των μεγάλων αφεντικών να γίνουν πραγματικότητα, βάζοντας μπροστά οι εργαζόμενοι την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους»

Το δελτίο τύπου που υπογράφει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρει «Καταλαβαίνουμε τον πανικό του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη και όσων εκπροσωπεί, από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και την κλιμάκωση του αγώνα. Ο πανικός αυτός είναι έκδηλος από το σημερινό του μήνυμα... Σε όλους αυτούς λέμε πως καλά κάνουν και ανησυχούν! Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας κουβέντα»