Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιατί ντύθηκε τα ναυτικά ο Χονδρογιάννης

επιμελητήριο
03 Οκτωβρίου 2019 / 15:39
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Οι νικητές των εκλογών μοιράζονται τα λάφυρα της επικράτησής τους, αναδεικνύοντας νέους πόλους εσωκομματικής ισχύος με πρόσωπα και πράγματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επικείμενη αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Επιμελητηρίου μοιάζει με διαδικασία (αναδια)νομής της τοπικής εξουσίας, διαδικασία που (επι)σφραγίστηκε και από τα εκλογικά αποτελέσματα των πρόσφατων τοπικών και γενικών εκλογών. Η σχεδόν πανστρατιά μελών του δ.σ. του Επιμελητηρίου πριν από περίπου ένα μήνα που «άδειασαν» τον συμπαθή πρόεδρο Γ. Χονδρογιάννη και με αφορμή την αντίρρηση στις αδελφοποιήσεις, του υπέδειξαν ότι δεν έχει πια τον συσχετισμό στο όργανο. Ο Γιώργος έδειξε σε 'κείνη την συνεδρίαση να ήξερε, και το αντιμετώπισε με καρτερικότητα και νηφαλιότητα. Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, ανακοινώθηκε η επιλογή του ως νέου προέδρου του ΟΛΚΕ, κάτι που στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήταν γνωστό προ μηνών, τουλάχιστο ως εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέρους του και με ανταγωνιστές τον πολιτευτή Κροκίδη και τον πρ. πρόεδρο του Οργανισμού, Ανδριώτη. Τελικώς κατίσχυσε των «αντιπάλων» του και τώρα θα πρέπει να τα μαζεύει από το Επιμελητήριο. Ο ίδιος δεν το ομολογεί, Σφίγγα απέναντι στους δημοσιογράφους, Σφίγγα ακόμα και απέναντι στους εγγύτερους, μέχρι πρότινος, συνεργάτες του στη διοίκηση. Δεν ανακοινώνει τις επόμενες κινήσεις του, σα να ήταν αυτές έξω και πέραν από τον ορισμό του στο Λιμάνι. Ενώ δεν συντρέχει λόγος ασυμβίβαστου ανάμεσα στις δυο προεδρικές ιδιότητες, σε Επιμελητήριο και ΟΛΚΕ, πηγές ισχυρίζονται ότι δεν θα αργήσει να υποβάλλει την παραίτησή του, ενδεδυμένος πλέον αποκλειστικά τα ναυτικά. Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι η συμπληρούμενη με τον επιλαχόντα συνδικαλιστή εστιάτορα, Π. Κατσαρό, πλειοψηφία, θα εκλέξει νέον επικεφαλής και έτσι πρόεδρο του Επιμελητηρίου τον Ν. Χειρδάρη, που δεν τα κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της δημάρχου, Μ. Υδραίου. Σύμφωνα τουλάχιστον με αυτό το σενάριο, το ιστορικό στέλεχος του κόμματος δεν αποκλείεται να αποτελέσει, τη «γέφυρα» προς την προεδρία του φίλου του Ν. Δένδια, Φ. Στέλλα. Εξέλιξη που αποδίδεται στην επόμενη περίοδο και πάντως μετά τις νέες εκλογές στο Επιμελητήριο. Στο μεταξύ ο Ν. Χειρδάρης κάνει ό, τι μπορεί ώστε να επιβεβαιώσει τουλάχιστον το πρώτο μέρος των σεναριολογούμενων εξελίξεων, αναβαθμίζοντας την παρουσία του ανάμεσα στα μέλη του δ.σ. με επιθέσεις φιλίας ακόμα και προς στελέχη, με τα οποία δεν είχε μέχρι σήμερα κάποια ιδιαίτερη σχέση. Ο καιρός γαρ εγγύς και είδομεν τι μέλλει γενέσθαι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.