Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγοντας Χώρους Αρχαιολογικούς και Κληρονομιάς σε ΑΜΕΑ

CulturePolis
04 Οκτωβρίου 2019 / 08:01

Συνάντηση των εταίρων του έργου OHAS - Opening Heritage & Archaeological Sites for people with Special Needs, πρόγραμμα Ε.Ε ERASMUS+,

που οργανώνει ως εταίρος του έργου η CulturePolis στην Κέρκυρα στις 9 & 10 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα  Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (π. Νομαρχία)
 
ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία CulturePolis – culturepolis.org, που δραστηριοποιείται από το 2006 με έδρα την Κέρκυρα σε θέματα Πολιτισμού-Βιωσιμότητας-Καινοτομίας μέσω εθνικών και κυρίως ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, φιλοξενεί στην Κέρκυρα στις 9-10 Οκτωβρίου τους εταίρους του έργου OHAS– Opening Heritage & Archaeological Sites for people with Special Needs, πρόγραμμα Ε. ERASMUS+.

Το έργο αυτό αποσκοπεί στην διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία, επιτρέποντας την πρόσβαση τους σε όσο το δυνατό φιλικότερους και εξοπλισμένους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς όπως αρχαιολογικούς χώρους, γκαλερί, μουσεία κ.ά. ενώ ταυτόχρονα εστιάζει και στην εκπαίδευση των ατόμων που απασχολούνται σε πολιτιστικούς φορείς οι οποίοι έρχονται σε επαφή και αλληλεπιδρούν με άτομα με αναπηρία.Το έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με Εταίρους από την Πολωνία, την Ιταλία και την Βουλγαρία, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις των εταίρων στην Κρακοβία της Πολωνίας (https://bit.ly/2obrvfX) αλλά και στην Περούτζια της Ιταλίας (https://bit.ly/2ni1oE5).

Στο πλαίσιο της συνάντησης εκτός από τις απαραίτητες διαβουλεύσεις των εταίρων για την πορεία του έργου, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους (Παλαιό Φρούριο) και μουσεία της πόλης (Μουσείο Ασιατικής Τέχνης) με σκοπό τον εντοπισμό καλών πρακτικών προσβασιμότητας και θα γίνει περιήγηση στην Παλιά Πόλη, Μνημείο UNESCO, ακολουθώντας τον ειδικό χάρτη για ΑΜΕΑ, που ανέπτυξε ο Δήμος Κέρκυρας με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα.

Η CulturePolis με τις ευρωπαϊκές αυτές δράσεις προσπαθεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ατόμων που εργάζονται στον Πολιτισμό αλλά ευρύτερα τις τοπικές κοινωνίες δημιουργώντας ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές περιβάλλον για όλους.