Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πετάει για Πολωνία (με τα «φτερά» του Erasmus+) το Γυμνάσιο Λευκίμμης

Γυμνάσιο Λευκίμμης
05 Οκτωβρίου 2019 / 11:06

Πρόκειται για το τρίτο ταξίδι στην Ευρώπη για τους μαθητές του Γυμνασίου της Λευκίμμης, που θα τους φέρει από τις 3 έως τις 9 Νοεμβρίου στην πόλη Μίζκοβ (Myszkow)

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ).  Με «όχημα» το πρόγραμμα Erasmus+, το Γυμνάσιο Λευκίμμης συνεχίζει τα ταξίδια του ανά την Ευρώπη.

Το τριίτο ταξίδι για τους μαθητές του Γυμνασίου Λευκίμμης θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην πόλη Μίζκοβ (Myszkow), την οποία θα επισκεφθούν από τις 3 έως και τις 9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γυμνασίου της Λευκίμμης:

«Εκεί μετά τη τελετή καλωσορίσματος και την ξενάγηση στο σχολείο, όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τα City racies , ένα booklet στο οποίο θα παρουσιάζουν συνοπτικά τα παιχνίδι που είχαν σχεδιάσει σε προηγούμενη συνάντηση (memory game και board game) με οδηγίες και φωτογραφίες, καθώς και τα αποτελέσματα έρευνας για την υγιεινή διατροφή, και κατόπιν θα επισκεφτούν το δημαρχείο του Myszkow.

Την επόμενη ημέρα οι καθηγητές θα υλοποιήσουν ένα εργαστήριο για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Πολωνία, ενώ οι μαθητές ένα εργαστήριο στο Zarki Campus για τη δημιουργικότητα στα μαθηματικά ,τα μαθηματικά παράδοξα και τη σύνδεση των μαθηματικών με τη καθημερινή ζωή.

Θα υπάρξουν επίσης,workshops σχετικά με το αν τα μαθηματικά μπορούν να διασκεδάσουν και με το γιατί πρέπει οι μαθητές να μάθουν μαθηματικά, στα οποία όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας μαθήματα μαθηματικών αλλά και παίζοντας παιχνίδια που συνδυάζουν τα μαθηματικά με τη γυμναστική και τον υγιεινό τρόπο ζωής, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και διάφορα health apps!

Μοναδικές στιγμές στο ταξίδι και οι επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν!

Αρχικά,στο ορυχείο αλατιού Wieliczka όπου θα έρθουν σε επαφή με την πολωνική αρχιτεκτονική και θα διαπιστώσουν για άλλη μια φορά πόσο τα μαθηματικά είναι μέρος τις καθημερινότητας μας, κατόπιν στην Κρακοβία, όπου θα γνωρίσουν τις πολωνικές παραδόσεις ,την πολωνική κουλτούρα και ιστορία , και τέλος στο Czestochowa, όπου θα μεταβούν στο μοναστήρι Jasha Gora και στο εμπορικό κέντρο Galeria Jurajska.

Και ασφαλώς στο ταξίδι αυτό δε θα απουσιάσουν και οι ευχάριστες νότες με αποκορύφωση το αποχαιρετιστήριο δείπνο-πάρτυ (τελετή απονομής πιστοποιητικών), όπου η κάθε χώρα θα προσπαθήσει να διδάξει στις άλλες με καραόκε ένα παραδοσιακό της τραγούδι και ένα παραδοσιακό της χορό!

Και, εάν αναρωτιέστε για το κατά πόσο οι μαθητές μας θα καταφέρουν να καταπλήξουν τους εταίρους μας, μην ανησυχείτε! Σίγουρα θα το πράξουν, αφού επέλεξαν το λατρεμένο παραδοσιακό τραγούδι των Επτανήσων (Μενεξέδες και ζουμπούλια) και τον εξαίρετο Ζορμπά!»